Okonomiyaki

Det er den andre uka med den samme ukemenyen for bloggeren på plassen over min på topplista. Godt da for dere som liker matblogger at denne kjerringa evner å fornye seg. I dag byr jeg på en virkelig spennende asiatisk rett.

Okonomiyaki er en japansk pannekakeomelett. Okonomi betyr omtrent “bruk hva du vil” og yaki betyr “steke”.  Jeg fant oppskriften jeg har prøvd ut i VG HELG for 4. januar.

Man blander sammen mel, salt og bakepulver i en bolle. Heller i 2 dl fiskekraft. Jeg brukte en fiskebuljong rørt ut i 2 dl varmt vann. Det blir en tykk røre, nærmest deig. Så knekte jeg ett og ett egg i røra og rørte godt mellom hvert av eggene. Det blir en litt tykk panekakerøre.

I den røra skulle jeg så ha en halv kilo finsnittet hodekål, litt soyasaus og vårløk. Jeg tok soppsoyaen jeg lagde i høst.

Varmet så en steikepanne på middels varme. tok en spiseskje olje i steikepannen, og halvparten av røra og fordelte den utover panna. La på lokk, og lot den steke fem minutter.

Så kom det jeg måtte ha hjelp av Gamle Gubben Grå til. Nemlig å snu “pannekaka”. Det sto at jeg skulle snu den ved å legge en tallerken på toppen av pannekaka og så snu steikepanna. “Skli” så pannekaka tilbake i steikepanna med den ustekte siden ned.
Det var litt styrete, men Gubben fikset det etter å ha løsnet litt på pannekaka.

Jeg lot den få fem minutter på den siden og, før jeg anså pannekake nummer 1 for ferdig, og gjentok den samme prosessen med resten av røra.

I mens pannekakene stektes blandet jeg sammen ketchup, worchestersaus, soyasaus og honning i ei lita skål, og når pannekakene var ferdig fordelte jeg denne sausen opp på pannekakene.
Topp så med majones. (Gjerne Kewpie majones. En japansk majones som selges i enkelte butikker) gressløk og sprøstekt hvitløk. Jeg brukte vanlig majones.

Det luktet asiatisk kjøkken, det smakte helt greit. Men jeg ville være litt forsiktig med den sausen. Sammen med majonesen synes jeg det ble litt kvalmende. Men jeg hadde dekt min pannekakebit med relativt mye av den ketchup-baserte sausen. Gamle Gubben grå var mer forsiktig med sausen, og syntes det smakte godt, men han savnet selvsagt bacon.
2 pannekaker skal være nok til 4 personer.

 

11 kommentarer

    1. Avanserte greier. Kanskje enklere å lage det berømte Hønefossbrødet, Burger bestående av bare brødet ?har hørt at den er veldig god og populær.

      1. Aldri hørt om, og aldri sett noen spise Og jeg har alltid vært godt bevandra på distriktets burgersjapper.
        Lokal favoritt så lenge Rabba-kioske eksisterte var baguett med biff og bearnes

        1. Det var Dagbladet som hadde testet Hønefossbrødet, altså, en burgerløs hamburger. “Burgeren” selges på Mix – kiosken ved Ullerål og blitt veldig så populær hevdes det der.

          Hønefossbrødet/burgeren inneholder cheddar, grillkrydder, salat, Chicago-hamburgerbrød og en hemmelig dressing.
          Terningkast 6 fra Dagbladets utsendte 😉

    2. Dette så da riktig så avansert, fint og godt ut. Jeg nøyde meg med en ganske så enkel omelett i går. Tok bilde av den også for sikkerhets skyld, så kanskje jeg skal blogge litt om den og bli litt matblogger igjen jeg også😉

    3. Hadde kanskje smakt på denne hvis det ikke hadde vært for majonesen. Hvis jeg kan lage, så hadde det blitt uten majones. Men jeg lager jo ikke mat… 😀

    4. For et par år siden, husker ikke om det var 2023 eller 2022, hadde jeg besøk fra Japan. Avleggeren har en japansk venninne som har bodd i Sverige og Norge noen år og hennes japanske mor var på besøk og ville se “bygdenorge”. De bodde ei natt hos oss og hun lagde denne omeletten. Artig prosess på mitt kjøkken da hun ikke kunne et eneste ord engelsk, og i alle fall ikke norsk, og noen ganger måtte kommunikasjonen gå både gjennom avleggeren og venninna for at vi skulle forstå hverandre. For eksempel da hun etterlyste ei øse 😉 Hun hadde med seg noen av ingrediensene og resten kjøpte vi her. Men så god okonomyiaki!

    5. Takke meg til en grandis!
      Eller fleskepannekaker. Men sikkert mye smak og godt. Men ble for mye styr til at jeg gidder lage det til meg vil jeg tro.
      Men du er flink til å finne på noe nytt til middag!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg