Polskam

Her i Hønebyen er det stor debatt for tiden. Vinmonopolet har planer om å flytte fra de lokalene de leier i dag i ett bygg samme med en teppebutikk, et apotek, kinoen, biblioteket og en god del tomme lokaler.  De ønsker seg inn på Kuben, byens store kjøpesenter, og senterledelsen har ryddet plass akkurat der polet ønsker seg.  For å få polet på den plassen de ønsker, har senterledelsen latt være å fornye leieavtalen med en bokhandel og en butikk som selger klær til oss damer med litt størrelse og tyngde.

Slik blir det debatt av, særlig fordi bokhandelen forsvinner.  Vi tykke damene går litt stillere i dørene.  Vi skriver ikke leserinnlegg med feite overskrifter om “Hvor skal jeg nå få kjøpt bukser?” , men vi har underskriftskampanje både på papir og på fb.  Det er mange som kommer til å savne denne butikken hvis den blir borte.

Jeg støtter de som er mot flytting. Ikke bare fordi jeg liker bokhandelen og klesbutikken med klær i min størrelse, men og fordi jeg synes polet har en helt ok plassering der det ligger i dag. Jeg kan bare svippe innom på vei hjem, parkere i kjelleren av bygningen, ta heisen opp, handle og så dra videre.  Enklere å finne parkering enn på Kuben, jeg slipper å traske på senteret, ofte er det godt å slippe et kjøpesenter fullt av folk etter en slitsom arbeidsdag. Og jeg tror svippturen innom polet fort tar litt lengre tid når jeg må innom polet. Fort gjort å ta noen flere ærend, eller “bare kikke litt”.

I forrige uke oppsto et ny-ord i debatten, og debatten nådde muligens nye høyder.  En lokal kjendis, personlighet innen det lokale næringslivet, ønsket i likhet med meg at polet skulle holde seg der det var. Og dette hadde han en epistel om på siste sida i lokalavisen.  Han ønsket helt klart ikke at det skulle flyttes til Kuben.  Begrunnelsen hans var at han “ikke ønsker å gå gjennom Kuben med handlevogn hver gang han var på polet”   Ordet “Polskam” oppsto raskt og kommentarfeltene på nettsiden til lokalavisen har hatt mange festlige kommentarer. Flere om at han kanskje ikke trengte handlevogn hver gang han stakk innom polet….

I dag måtte den lokale kjendisen sette inn et leserinnlegg i avisen og forsikre folket om at han kom til å besøke polet på Hønefoss også i fremtiden, selv om det flytter til Kuben. Han nevnte ikke noe om handlevogn…..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg