Mange av dere har lest om squash-avlingen vår. Vi har også noen gresskarplanter som ser ut til å gi stor avling. Det er små, gresskar med mykt skall og kan brukes omtrent som – ja, nettopp squash.
I og med at det er høstetid også for disse gresskarene nå, og jeg ikke føler for å la avlingen rotne på rot, satte jeg meg i dag i kurvstolen på trammen for å finne noe morsomt jeg kunne bruke de til.
Mye godt kom opp. Både kaker og desserter i tillegg til bakt gresskar, gresskarsuppe og andre middagsretter. Jo, det skal nok la seg gjøre å gå brukt litt gresskar ut over høst og vinter.
Så falt øynene mine på en oppskrift jeg bare måtte prøve; Pumpkin Spice latte! Jeg tror alle dom leser denne bloggen jevnlig forstår hvorfor kjerringa lot seg friste av akkurat den oppskifta.
Setter inn lenke til oppskriften her. Det er Lise Finkenhagen sin.
Om det smakte godt? Aldeles nydelig, og dette vil jeg nok prøve igjen på kalde og mørke høstkvelder. Jeg lagde en del gresskarpure’ som har fått plass i fryseren. Den kan brukes både til bakverk og supper i tillegg til Pumpkin Spice latte.
Jeg droppet muskat, og tok de andre krydderet litt på slump. Jeg er glad i kanel, ikke så glad I ingefær. Hadde en rest fløte igjen som jeg pisket ordentlig krem av, og brukte sånn karamell-sirup som man har i kaffe i stedet for karamell-saus.
Glasset ble tatt med ut i solen på terrassen. Jeg koste meg i sensommersola og nøt smaken av høst.
Oj oj… Hørtes godt ut.. Og ser også helt herlig ut… Slik skal det gjøres.. Høstetid er fint.
Smakte veldig godt. Disse gresskarene kalles og “mandel-gresskar” leste jeg i dag. De hadde en litt nøtteaktig smak som gjorde seg godt i en latte
Oj, mange smaker i den! Litt omstendelig å lage men om de
Det som tok mest tid var gresskarpureen. Men nå har jeg laget nok til flere latte, så da går det raskere neste gang.
Om den smakte godt så var det verdt det😀
Den smakte veldig godt. Samtidig er det sånt det holder med ett glass om gangen.
Oppskriten lagret jeg i Godt.no mange gode oppskrifter der. Er det gresskar frø du har sådd? Tenkte å prøve til neste år, ikke sånne store gresskar. De små som du hadde. Den drikken høres så god ut. Ønsker deg en fin kveld.
Ja det er gresskar fra frøene vi sådde. De søte, små gresskarene.
Høres såå godt ut! Jeg tenker høst….
Sikkert enda bedre en kjølig høstdag enn i sensommersola på terrassen.
Anbefaler Gresskarmarmelade m/chili 🙂
Fantastisk på ost f.eks
Kanskje jeg må prøve det.