Røkt rakfisk

Mulig jeg nok en gang blottstiller min uvitenhet. Bær i såfall over med meg.  Jeg er ikke så klok  når noen skriver st de har hjemmesmidde pinner til pinnekjøttet, så trodde jeg i min enfoldighet at de hadde smidd pinner, ikke at det var et dialekt-uttrykk for å spikke bjørkepinner. Jeg synes kanskje det er litt ufint å påstå at jeg spiller dum for å være ekkel.

Vel nok om min manglende intelligens.  I dag fikk jeg anbefalt å sjekke ut et firma som driver med lokalmat oppe i Uvdal.  Ja, det er alle disse innleggene om pinnekjøtt som førte til denne anbefalingen fra en leser.

Firmaet hun anbefalte heter FjellsmakJeg måtte selvsagt sjekke ut nettsiden til firmaet. Uvdal er jo tross alt også i gamle Buskerud, mitt hjemfylke.

Når jeg sjekker ut produktene deres ser jeg at de har røkt rakfisk?!? Her på Ringerike er vi et skikkelig rakfisk-distrikt. De største tilhengerne er på rakafisklag hver helg fra slutten av oktober til langt ut i januar. Blant de vil muligens det å røyke rakfisken bli sett på som helligbrøde, men jeg synes det virker spennende. Tror raskt røyksmaken kan kle rakfisken.

Med litt googling finner jeg ut at det i Vest-Telemark var vanlig med røkt rakfisk og også rakfisksuppe. Det siste er jeg usikker på om frister, men røkt rakfisk må prøves.

7 kommentarer
    1. Så artig at du plukker det opp. Bedriften er veldrevet fordi de er gode på det de gjør, og setter sin ære i å lage skikkelig mat. Ellers er rakfisk veldig populært i øvre Buskerud også, og hvert år har de en liten rakfiskfestival på Torsetlia fjellstua i slutten av november. Da konkurrerer ulike lokale produsenter, og de kårer en vinner. I år ble festivalen avlyst pga corona.
      Det er mye glede i god mat!
      Her er forøvrig en Facebook-side som bedriften har, som gir litt info. 😊

      https://www.facebook.com/Fjell-Smak-114628488573831/

      Ha en riktig god helg!

      1. PS. Jeg tror at de av og til kjører ihvertfall til Eggedal om de har bestillinger. Om en ikke vil ta turen selv da.☺️

          1. Vel, pakkes den tett og godt med ilagt kjølelementer kan den sendes «over natten/expresspakke».
            Ta en samtale med en av Fjellsmakdamene og hør med de, om du vurderer det. Det koster litt, men mindre enn drivstoff opp dit, tenker jeg. Det kommer jo an på mengde også, alt i alt.
            God helg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg