100 dager til valget

Konserten i går var på Gladtvedt. Området egnet seg godt som konsert-arena der det ligger som en del av lekeområder til Hønefoss skole. Rett ved elva, Gledeshuset og fossen. Midt i hjertet av Nordsia.

Et attraktivt område av byen som nok mange kan ha tanker og drømmer om hva kan brukes til.

I forslag til byplan er området foreslått regulert til privat og offentlig næringsvirksomhet. Vi i Rødt Ringerike vil at det skal reguleres til undervisningsformål. Byplansjef dama sier at offentlig næringsvirksomhet jo godt kan være skole. Det er sikkert sant, men vi som ønsker å bevare Hønefoss skole og området rundt til skoleformål hadde følt oss litt tryggere hvis det også var slått fast i reguleringsplan at jeg skulle det være skole.

Alle vet at hvis vi legger ned Hønefoss skole som planlagt vil vi trenge en ny skole i tilknytning til sentrum i løpet av få år. Hadde det ikke da vært bedre å oppgradere og bygge på den skoletomta kommunen allerede har enn å begynne å lete etter en ny? Hadde det ikke vært bedre å bruke en skoletomta kommunen allerede har enn å bruke tid og ressurser på å tilegne seg en ny skoletomt? Er det god økonomi og god planlegging å legge ned en skole i 2020, for så i 2021 begynne prosjektering, utredning, tomtekjøp og bygging av en ny skole i samme område?

OK. Jeg skjønner det er en attraktiv tomt. Jeg skjønner at mange utbyggere og eiendomsinvestorer kan ha våte drømmer og formelig klø i hendene etter å få tak i tomteområdet. Desto viktigere er det å få regulert og sikret denne tomta til undervidningsformål. Den sentrale tomta på sydsiden av byen, der man i disse dager begynner byggingen av nye Ringerike Videregående skole er regulert til undervidningsformål i forslaget til byplan. La tomta ved Hønefoss skole bli det samme.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg