Cafebesøk og kaffebesøk….

 

 

Jeg liker når jeg og et par andre damer treffes i byen, går på cafe, koser oss og lar skravla gå  Der sitter vi i stilige omgivelser, nyter god kaffe og flotte baguetter, salater eller ciabartaer. Vi løser verdensproblemer, kommenterer det og de vi ser rundt oss og bare koser oss. 

Men nesten enda koseligere er det med små, spontane og langt fra planlagte kaffebesøk.  Når noen bare stikker innom, eller du ringer ei venninne og ber henne komme bare fordi du er skravlesyk og har lst på besøk.  Når du kan slå deg ned i sofaen eller rundt kjøkkenbordet med venner du er trygg på og blåse i om det står oppvask på oppvaskbenken, en hybelkanin hopper over stuegulvet og i stedet for lekre bakevarer med franske navn nyter dere ei kjekspakke du hadde innerst i kjøkkenskapet eller noe du hurtigtinte fra fryseren. 

Da jeg vokste opp var slike kaffebesøk svært så vanlige. I mitt barndomshjem hadde vi kaffebesøk kanskje ikke hver dag, men flere ganger i uka var det folk som stakk innom for en prat eller et ærend og satt en times tid eller to.  Nå er det ingen som går uanmeldt til hverandre, og man kan ikke be gjester hvis man ikke vet at kokken er striglet og hygienisk rent og man vet at man har noe moderne og trendy å servere. 

La oss snu trenden. La folk komme på besøk om ikke huset er striglet, server det du har og la praten og samværet være i fokus. Ikke det å vise frem hjemmet ditt som et perfekt utstillingsrom.  Det er jo så kos. Små øyeblikk av lkke i hverdagen.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg