Tjuvholmen

I dag  har jeg, Gamle Gubben Grå og yngste sønn promenert rundt på Tjuvholmen .  Vi hadde et ærend på de kanter, og da møtte vi jo ta en vandring i den flotte nye bydelen.

Jeg er interessert i installasjonskunst, og måtte selvsagt innom Astrup Fearnley museet..  Det var en flott utstilling av Elmgreen & Dragset som het Biography..

Spesielt likte jeg installasjonen “Miracle”.

 

Stålgjerdet er et stengsel som er ment  å stenge deg ute.  Porten har et western-symbolikk som gir et hint om en utdødd / forlatt by i det gamle West. (Så mange gamle Cowboyfilmer har jeg sett, at dette kan jeg…)  Søppleberget er kanskje et tegn på vår materialistiske bruk og kast samfunn. Det ensomme “Barnet” på verandaen er jo egentlig fanget bak et gitter – et gitter av falsk trygghet.  Midt i instalasjonen troner et eksklusivt svømmebasseng og to tomme solstoler i god kvalitet. 

Kommer man nærmere svømmebassenget og tar en titt opp i, ser man at det flyter en død mann i bassenget. En død mann, pen i tøyet og med dress-skoene pent plassert å¨bassengkanten.  Man får umiddelbart assosiasjonen til selvmord. Hvorfor skulle han ellers tatt av skoene, og badet med klærne på?

Hele installasjonen er i grunn trist.  Men for meg sier den noe om samfunnet vi lever i.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg