Hva er Solidaritetslistas politikk?

I debatten som gikk på Fb i dag etter mitt svar til Kr-f representanten i natt og deling av mitt blogginnlegg på Fb hevdet Kr-f representanten at Solidaritetslistas politikk ille føre oss rett i avgrunnen og spurte meg om Solidaritet sto for forfall.  Svaret på det spørsmålet er selvsagt nei. Solidaritet står ikke for forfall. Solidaritetslistas politikk vil ikke føre oss ut i avgrunnen men tvert i mot føre til vekst og utvikling

Solidaritetslista er radikale og rød og vi befinner oss på ytterst venstre fløy i kommunepolitikken, Men vi er ikke farlige for det.

Vi ønsker et lokalsamfunn av selvstendige og likeverdige individer som tar ansvar for hverandre, og som deltar i utviklingen av Ringerike.  

Vi ser det som vår hovedoppgave å sikre gode og likeverdige offentlige tilbud til alle som trenger det. og er i mot privatisering og konkurranseutsetting.  

Vi mener at miljøtankegang bør legges til grunn for all kommunal tjenesteyting. Videre mener vi at en satsing på Hønefoss som den grønne elvebyen kan være med på å gjøre Hønefoss til et enda mer attraktivt og spennende sted.

Solidaritetslista har registrert at mange innbyggeres opplevelse av demokratiunderskudd og følelsen av ikke å bli hørt i beslutningsprosesser, særlig i forbindelse med de siste skolenedleggelsene. Vi mener at alle offentlige prosesser må foregå åpent og ikke bak lukkede dører.  Vi mener at åpne prosesser, dialoger og diskusjoner i de ulike lokalsamfunnene i større grad vil bidra til at Ringerike utvikler seg på en god måte.
Vi mener at Ringerikssamfunnet har et potensiale til å utvikle seg bedre med en aktiv og deltagende befolkning som opplever at de har en direkte innvirkning på beslutningsprosessen, i motsetning til den maktesløshet og oppgitthet som mange føler i forhold til lokaldemokratiet i dag.

Sitatene ovenfor er hentet fra Solidaritetslistas programerklæring, og jeg kan ikke forstå at en politikk som er tuftet på demokrati , likeverd og grønne verdier skal føre oss til avgrunnen.  Jeg kan heller ikke forstå at en politikk som  virkelig har fokus på utvikling av den grønne elvebyen Hønefoss og stedsutvikling av lokalsamfunnene i i dialog og samarbeid med de som bor der kan være synonymt med forfall.  Jeg tror at Solidaritetslistas politikk vil bidra til vekst og utvikling av hele Ringerikssamfunnet

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg