Enga-Jam

I går tok jeg og Gamle Gubben Grå en tur på Enga-jam. 
Det er en uhøytidelig musikkfestival med lokale band på et friområde ved elva  nede i byen. den såkalte “Hovsenga”.  Jeg hadde fått nyss om at Three Birds var åpningsband, og siden jeg kjenner en av de tre sangfuglene, Gamle Gubben Grå liker det meste av musikk, vi har ferie og det gjelder å støtte opp om det lokale kulturlivet, dro vi av sted.

Da vi gikk nedover grusveien mot Hovsenga var jeg litt betenkt. Ville Gamle Gubben Grå og jeg fremstå som noen gamle fossiler sammen med en haug unge, trendy musikkelskere? Jeg ble litt beroliget da vi ble nådd igjen av et annet par. Det var den lokale presten med frue – og de er eldre enn meg.

 

Enga-jam svarte til forventningene. Jeg, som aldri har vært på noen musikk-festival, men alltid drømt om å oppleve Woodstock og hippie-tiden følte meg straks hjemme.
Her var drømmefangere hengt opp over sena, og i det ene partyteltet, hang det en drømmefanger laget av et grønnmalt sykkelhjul.  På bordene til de sittegruppene som alltid står på Hovsenga, men som nå var samlet sammen under taket i partyteltet var det stiftet fast  brikker i stoff med mønster fra 60 -70 tallet. 
I det andre partyteltet var det sofagruppe, madrasser og puter. 
det var en provisorisk bar snekret av bakhon og paller – og det gikk mennesker barbeint rundt i gresset, noen lå eller satt på fargerike pledd og viftet med de bare tærne. lyttet til musikken og nøt livet.

i love it.

 

Enga-jam, er lite og uhøytidelig, og kan nokmikke sammenliknes med Woodstock, men jeg fikk den følelsen, og likte det. 
Three Birds leverte. Vi koste oss i sola. Feel -good  opplevelse i hverdagen.
Etter Three Birds, en regnskur og litt trøbbel med strømmen, var det klart for neste band.  Det var ikke helt vår musikk.  Det var hip-hop, eller “sånn-oppjassa-øystein-sunde” som Gamle Gubben Grå kaller det,

Så mens enga langsomt fyltes med ungdom, gikk vi gamle hjem. Jeg kastet et blikk i retning der presten og frua hadde sittet. De var og gått.  
Vi koste oss masse, og nøt musikken og atmosfæren. Vi kommer gjerne igjen neste år.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg