Ferietips-Åndalsnes

Jeg tipper at mange vil mene at jeg kanskje ikke er den rette til å komme med ferietips.
Jeg mener, ei dame som leier feriehus en hel uke på Bud, et lite fiskevær har kanskje litt andre ferieønsker enn de fleste andre. 
Men alt det er jeg fullstendig klar over. Åndalsnes derimot er et utmerket ferieforslag for en lang week-end for het varlige folk som liker å være litt aktive.

Åndalsnes er en liten landsby ved fjorden omkranset av høye fjell. Og de har mange kule opplevelser.

Er du glad i en spektakulær togtur bør du ta en tur med Raumabanen.  Eldste Sønn og jeg tok den sist vi var på disse kanter, og selv jeg som ikke er like tog frelst som Eldste Sønn, syntes dette var en flott togreise med flott utsikt.  Jeg har litt erfaring på å uttale meg om togturer, for jeg og Eldste Sønn har kjørt mange.  Raumabanen er verdt en tur, men hopp av på Bjorli. Derfra til Dombås er bare en vanlig togtur.


 

Trollstigen har vel de fleste hørt om. Og på søndag kjørte vi den kjente turistveien opp til Trollstigen kaffe og ned igjen. Fin tur.  Flere avkjøringsplasser på veien gjør det mulig å stoppe underveis å ta bilder, noe vi benyttet oss flittig av på turen oppover. Har du bedre tid enn os, kan du kjøre over fjellet til Geirangerfjorden.

En annen ting du bør gjøre hvis du er litt sprekere enn mag, er å gå Romsdalstrappa opp til Rampestreken eller hele veien opp og over Romsdalseggen.  Sprekingene jeg var på tur med gikk opp trappa. To gikk opp til Rampestreken, og en gikk helt på toppen. 
Hvis du lurer på hva denne Rampestreken er for noe, så er det en utsiktsrampe 573 meter over Åndalsnes. Det må være en fantastisk opplevelse å stå der oppe. Jeg er grønn av misunnelse, og bestemte meg mens jeg satt nede i sentrum at nå skal det trenes.  Jeg skal klare å gå slike turer. 
Siden jeg ikke var med opp og fotograferte, har jeg lånt bilde fra Google.

Åndalsnes er et eldorado for fjellturer. Vi fikk ikke utforsket alle på den korte dagen vi var der, men vi kommer gjerne tilbake.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg