Adventstis del1

Selv om plenen er grønn (og burde vært klippet) og det i går var 7 varmegrader ute  (JA, jeg befinner meg på indre Østlandet) så er det adventstid   I år ble den offisielt sparket i gang her i huset med at jeg startet bakingen i går.

Ny oppskrift. Pepperkakebrød skule prøves ut.  Krydder mel, natron, smør og sukker ble blandet.  Så var det å stå med hodet langt inne i kjøleskapet og lete gjennom beholdningen av krukker som bor der.  Salsa, sylteagurk, rødbeter, NIKS :ikke noe av dette trengs til kakebaking.  Syltetøy med fiken og ingefær, tyttebærsyltetøy, inntørket jordbærsyltetøy, blåbærsyltetøy, og to glass med aprikossyltetøy – men ikke noe eplemos.

Så da ble det en kjapp tur til butikken.
Siden jeg og skulle ha ei skriveblokk dro jeg en kjapp tur til kjøpesenteret.  Har du prøvd en kjapp tur til et kjøpesenter første helga i advent noen gang? Først tre runder rundt i parkeringshuset for å lete etter en ledig parkeringsplass.  Så gjennom alle menneskene som står og koper på rullebåndet.  Hilse på noen her og noen der, og prøve å styre unna de med alt for god tid og store skravlebehov.  I bokhandelen må jeg vente mens bøker blir pakket inn.  I matbutikken står ektepar i 50 års alderen og diskuterer hva slags saus og grønnsaker de skal ha til middagen. I kassa er det ei eldre dame som ikke helt skjønner bankterminalen og så kommer på at hun har pantelapp, og etter å ha betalt og begynt å pakke varene ned i den posen hun først sa nei til, kommer på at hub og hadde parkeringslapp hun må få tilbake pengene for. Og det må skje NÅ: Selv om unggutten i kassa har begynt å slå inn varene til neste kunde. 
Så er det å komme seg opp til bile igjen, en ørliten tur innom en klesbutikk på veien gjennom kjøpesenteret for å se på det skjerfet du så i en reklame og den genseren som kanskje kan bli en julegave.
Vel fremme i bilen, sjekker jeg mobilen.
En sms fra Eldste Sønn. “Kan du kjøpe med dusjsåpe?”  Eldste Sønn skal på julebord i kveld. Selvsagt kan Mamma kjøpe dusjsåpe.  Eldste Sønn har ikke store krav, så den første og beste fra Nille hadde gått helt greit. Men det er jo ikke det en kjærlig mor kjøper. Nei, her oppsøker vi parfymeriet. albuer meg frem mellom de som står og glor, de som står og lukter seg gjennom alle aftershavene for å finne riktig lukt til kjæresten. Fnisende venninner og målbeviste Dior-fruer. 
Så hjem.
Blander eplemosen inn i kakerøra. Heller røra i ei brødform. Slikker bolle og slikkepott. Smaker utrolig godt.  Kakeforma i ovnen. Setter på tidsuret og informerer Gamle Gubben Grå og Eldste Sønn om at kaka skal ut av ovnen når uret plinger – om ca 50 minutter.  Så drar jeg på jobb.

Kommer hjem sent på kveld.
Lukten av lett brent krydder møter meg i døra.
På kjøkkenbenken ligger en mørk-brun, formkake svartbrent i kantene pent innpakket i plast, flat som kanskje ikke ei pannekake, men langt fra høyden til et brød.  Skal vi anslå 4 cm? 

Vel, mislykkete kaker er og en juletradisjon…. 
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg