Jeg er redd !!!

Nede i Nord Korea står Kim Jong-uns og smiler og ler mens han ser på  at alt leketøyet hans blir vist frem i en stor parade. 
I dag er det 105 års dagen til Nord Koreas første leder og grunnlegger, Kim Il-sung,  og det markeres på de kanter med en stor militær parade.  Paraden har selvsagt en annen hensikt enn kun å glede den unge  Kim.  Den skal vise verden for en stor militærmakt Nord Korea er.
Og Nord Korea er en stor militærmakt.
De har drevet og prøvesprengt atomvåpensiden 2006.  De viste frem basilisken missiler som kan skytes opp fra ubåter, De som har greie på slikt sier at Nord Korea vil ha raketter som kan skytes opp fra Nord Korea og treffe mål i USA om få år, muligens har de det allerede.
De som er opptatt av krig og fred og slikt, eller storpolitikk.  Vet at det bare er et spørsmål om tid før Nord Korea foretar en ny atomprovesprenging.

Vår gode venn, Donald Trump. er på båttur.. Har tenkt å besøke Kim Jong-uns. Han har tatt med  seg masse leker. Et hangarskip som går under kallenavnet. “Den gylne ørn”.  Dette skipet er ledsaget av to mindre destroyer-krigsskip, ett krigsskip av type Ticonderoga-klassen og én angrepsubåt. Om bord i hangarskipet står det minst tolv jagerflytype F/A-18E/F Super Hornets, 36 F/A-18 Hornets-fly, fire EA-18G Growler fly og seks Seahawk-helikoptre.

Jeg tror ikke Kim blir glad over å få besøk av Donald.  Eller Donalds tapre menn og kvinner.  Donald selv sitter trygt på en Golfklubb i Florida.  Kim har sagt at han vil svare med atomvåpen ved det minste tegn til en amerikansk provokasjon.
Jeg synes et stort hangarskip fullastet med jagerfly og ledsaget av en krigsflåte lett kan oppfattes som provoserende….

Jeg er redd.
Kim og Donald er to mektige menn, men de er kanskje ikke akkurat de skarpeste knivene i skuffen? 
Donald Trump er og veldig opptatt av å vise handlekraft.  Vise hvor mektig han er. 

Together, we will Make America Great Again!

Dette var vel, om jeg ikke husker helt feil, ett av slagordene til Trump under valgkampen.
For en ukes tid siden sendte USA 59 Kryssemissiler som ødela en viktig fly og militærbase i Syria.  Ordren om dette angrepet ga President Donald Trump mens han satt og nøt en sjokoladekake sammen med Kinas president.
I går, eller muligens forgårs slapp USA en bombe kalt “Alle bombers mor”, som er den største konvensjonelle bomben USA har, over Afghanistan.
Nå er han på vei mot Sør Korea….

Misforstå meg rett.
Jeg liker ikke at syriske myndigheter gasser barn.
Jeg liker ikke IS som gjemmer seg i underjordiske huler og bunkers i Afganistan.
Jeg er ikke spesielt begeistra for Kim og Nord Korea.
MEN jeg tror ikke svaret på problemet er bomber og raketter – men dialog og diplomati.

Jeg er redd.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg