Helt på tryne

Satt og strikket fatafille i kurvstolen på trammen. Det var sommerkveld, stille og fredelig. 
Hundene står i vært sitt lang bånd når jeg er ute. Slik kan de løpe rundt i hagen uten at jeg må ha et øye på de hele tiden for at de ikke skal lure seg ut av hagen.

Plutselig begynte Gamle bikkja å klynke.  Jeg kikket opp fra strikketøyet, og så at han hadde hektet seg fast i trammen opp til terrassen. 
Det skal jeg fikse raskt, tenkte jeg. Tok turen inn i entreen og kippet på meg et par sko.  De er litt trange, så jeg får de ikke helt på med en gang, men tråkker ned hælkanten og tar noen raske skritt ned trammen og over plenen.
Kanskje litt for raske skritt.  For jeg hekter den ene foten fast i hundebåndet og går på snørra i plenen så det synger.
Rekker overhode ikke å ta meg for, så jeg klarte helt greit å unngå og ødelegge noen av albuene. (Jeg har knekt høyre albue to ganger, og venstre en.) Klarte merkelig nok også å unngå og ødelegge det kneet som er fullt av metall – eller noen annen knokkel for den saks skyld.  

Derimot klarte jeg det kunststykket å borre ansiktet hardt og brutalt ned i plenen.
Resultat, ett stort skrubbsår i panna og en flenge på nesa som raskt silblør. Godt gjort.
Alle som har levd en stund har vel blødd neseblod, og vet hvor lite som skal til før de små blodårene inne i nesen starter å blø, og hvor vanskelig det kan være å stoppe det.  Visste dere at det blør like fort og like lenge hvis du støter nesa hardt mot grasplen eller annet litt hardt underlag?
Det gjør det.
Etter å ha sitti med nesa i en klut en halv evighet uten at det stoppet, begynte jeg å bli utålmodig.   Gode råd var dyre.  
Da kom jeg til å tenke på førstehjelpsmappa jeg fikk til 50 års dagen min. (Enkelte kollegaer kjenner meg litt for godt…)  
Frem med førstehjelpsmappa og plaster, og til å plastre nesa.

Atter fikk jeg begge hendene fri til strikking.  

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg