På sin høye gren….

“Vi ønsker alle å bekjempe arbeidslivskriminalitet, sosial dumping og svart arbeid” sier den lokale Høyere representanten etter at saken har vært til behandling i kommunestyret .  Lokalavisen intervjuer høyredama for å høre hvorfor Høyre stemte i mot forslaget.  Og dama hadde svaret som ikke levner noen tvil om at hun har valgt rett parti:
“Vi kan ikke bare se på de ansatte, vi må og ta hensyn til hvordan dette rammer andre aktører i markedet” er hennes forklaring.

Ja, slik snakker en ekte Høyre representant.  “Andre aktører i markedet” må jo være bedriftseierne, entreprenører når det gjelder bygg og anlegg, restauranteiere når det gjelder restaurantbransjen osv 
Det er klart at hvis man bekjemper arbeidslivskriminalitet vil det raskt kunne ramme bedrifter som ikke holder seg på rett side av lovverket.  Men er ikke lovverket, innbefattet arbeidsmiljøloven,  til for at de skal etterleves – også av bedriftseiere? 
Får vi en slutt på sosial dumping, vil det helt klart ha negativ innvirkning på bunnlinja til firmaer som har benyttet seg av underbetalte arbeidere.  
Å få slutt på svart arbeid slik at alle bidrar til fellesskapet vil være et gode for alle – også Høyre folk.  Da ville man ha økonomi til skattelette til de rikeste uten at man forringet tilbudene i velferdsstaten.  

For kjære høyre-dame. Ingen ville drive med arbeidskriminalitet, sosial dumping og svart arbeid hvis det ikke var for de konkurransefortrinn det gir de firmaene som er villige til å ta slike virkemidler i bruk.
Jeg har ikke noe i mot at folk tjener penger, så lenge de gjør det uten å utnytte svake grupper, bryte loven og unndrar å bidra til fellesskapet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg