Hjemmeferie del 2. Stille søndag…

 

Søndag formiddag tok jeg med Charlie og tok en rusletur ute på Bønsnes.  Det ligger vel en drøy mils kjøretur herfra, og er et nydelig landbruksområde.  Jeg parkerte ved Bønsnes kirke, en liten steinkirke fra 1100 tallet. Jeg som har vokst opp ikke alt for langt herfra har alltid hørt at det er Olav den Hellige som har bygd kirken, men det mener forskere og vitenskapsmenn at er feil.  Vel, siden det vel ikke i noen tilfeller var kongen som bygget kirken, men derimot lokale håndverkere er jo det i grunn mindre viktig.  
Kirken forfalt og var ute av bruk på 15- og 1600 tallet, men i 1680 begynte restaurering og gjenoppbygging, og kirken ble igjen tatt i bruk som kirke i 1727..
Sist sommer var Yngste Sønn en av sine første arbeidsoppgaver som hjelpegutt hos taktekker å være med å legge nytt tak på kirken.. 

Bønsnes er et vakkert område ytterst på Røysehalvøya.  Her vokste Olav den Hellige opp, og i dette området trådde også noen av mine forfedre sine barnesko.  men da snakker vi en del år siden.  Det var vel tipp-oldefaren min som vokste opp her, men bosatte seg i min barndoms dal.  

#bønsneskirke  #bønsnes

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg