På lista til Rødt….

 

Vi Rødt driver å snekrer lista.  Hvordan den eksakt blir blir ikke endelig klart før etter nominasjonsmøtet en gang i midten av november, men det er stort sett enighet som preger nominasjonsprosessen og ikke den helt store kampen om plassene.  Ja, bortsett fra den nederste plassen, sisteplassen, den er det en del kamp om.
Misforstå meg rett.  vi er mange nok som ønsker å stå langt oppe på lista og.  Flere som ønsker en plass inn i kommunestyret, som ønsker å bidra og drive aktivt med politikk, ikke bare være listefyll.  Men vi har ingen intern kamp om hvem som skal stå på de første plassene, det viktigste er å få til en god liste med gode kandidater.  Og så har jo ikke plasseringen så mye å si for resultatet når det gjelder lokalvalg.
Første gang jeg stilte som kandidat for Solidaritetslista var jeg nummer 2 på lista,  når stemmene var telt opp var jeg nummer 5.  Det var litt surt, jeg skal innrømme det. Sist valg var jeg listetopp, og ble nummer to.  Det er velgerne som bestemmer. For meg er det OK:   Men husk på det ved lokalvalg, sett et kryss ved de du gjerne vil ha inn, og husk det er lov å skrive opp folk fra en liste på en annens partis liste.  Hvis du f.eks vil stemme Rødt som jeg mener er det eneste fornuftige – og ønsker å ha med hun som står på 3. plassen på Krf sin liste f. eks, så skriv opp hennes navn nederst på Rødt lista.  Det kan hjelpe henne inn i kommunestyret, selv om Krf kun får inn en representant.  Det er sånt som gjør lokalvalg utrolig spennende. Fasiten er ikke satt når partiene har gjort sine nominasjoner. 

Det er jo politikken og ikke personen som til syvende og sist er viktig, og da er det viktigere med hvor mange representanter man får inn, ikke bare hvem.  Solidaritetslista har en representant inne i denne perioden.  Får vi inn to dobler vi antallet, men vi har da større ambisjoner enn som så? Eller….  Sist hadde vi ambisjoner om tre og fikk altså inn en….  Perioden før det, første gangen Sol stilte liste gikk vi ut i lokalavisa og sa vi regnet med å få inn 7 representanter.  Vi fikk inn tre….Nå har vi ikke satt oss så hårete mål – ennå..  

Politiskføler jeg at Sol er i god driv, og Sol sin representant er med på Rødt lista neste år.  Så det lover bra.  
Vi fikk markert oss bra på hennes interpellasjon om leksefri skole.  
Vi har markert oss sammen med andre opposisjonspartier på kampen mot de nye økningene av politikerhonorarene, som vi til slutt klarte noe overraskende å få stoppet. Vi i Rødt arrangerte folkemøte om lyttestasjonen på Eggemoen med godt oppmøte, og selv om noen mener vi lider av paranoia når det gjelder den saken, har vårt engasjement fått sjefen av etterretningstjenesten her til å skrive leserinnlegg.  
Vi har lenge vært gode på helse, men nå begynner vi å synliggjøre oss og våre standpunkt også på andre saksfelt.  Det er gøy!

Neste års valg er 9.september.  Det er bryllupsdagen vår, og til neste år, 2019, har vi 25 årsbryllupsdag.  Sølvbryllup.  Det er godt at jeg har over 10 måneder på å forberede Gamle Gubben Grå på at hvis han vil feire sølvbryllupsdagen med meg, må han delta på Rødt sin valgvake…..

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg