Abort

I dag er det markeringer, demonstrasjoner om du vil mot innstrammingen i abortloven from Erna har åpnet for for å gjøre seg lekker for KrF. Vi radikale og røde med Kvinnefronten i spissen er selvsagt oppfordret fra flere hold om å stille opp. Jeg pleier ikke å være vanskelig å be når det gjelder demonstrasjoner, men denne demonstrasjonen har jeg ingen behov for å delta på.

Abortsynet mitt passer ikke med mitt politiske syn.  Mulig at abortsynet mitt ikke følger partiprogrammet, eller jeg vet det ikke følger partiprogrammet. Det kan jeg leve med.  Jeg er ikke alene. Det var en abortdebatt også på siste landsmøte i Rødt. Det abortsynet jeg har, har jeg hatt siden jeg var svært ung.  Det henger sammen med min politiske oppfatninger av at man skal ta vare på, og verne de svakeste i samfunnet. 

“Kvinnens rett til å bestemme over egen kropp. ” Hvem er den svakeste part her? Kvinnen eller barnet?  Ok, noen bestemmer over kvinnens kropp i 9 måneder, men kvinnen tar fra barnet retten til å i det hele tatt leve.  Et liv som jo fort kan dreie seg om 80 år eller mer.  Hvem har rett til å dømme en annen til å ikke oppleve livet?

Jeg ser noen etiske problemer med dagens abortlov. Og en innskjerping av abortloven ved f.eks å fjerne §2c  ville jeg ikke ha problemer med.  I en verden hvor kravet er å være perfekt i et og alt er det skremmende at lovverket legger til rette for et sorteringssamfunn.  I dag kan man med loven i hånd fjerne barn med Downs, med handicap som antakelig ikke er forenelig med liv, og man kan fjerne tvilling 2 hvis det passer bedre med kun ett barn.  Det er noe som skurrer i mine ører.   

I min omgangskrets er det flere som kunne ha blitt sortert vekk hvis fostermedisinen var like godt utviklet da de ble unnfanget som den er nå. 
En venninne med ryggmargsbrokk ville fort ha blitt sortert vekk  Livet hennes har kanskje ikke alltidvært en dans på roser, men jeg tror hun er glad for at hun fikk prøve livet.  Nå har hun vandret rundt her på jorden i over 50 år, og hatt stort sett levd et ganske så normalt liv med skolegang, speiderne, studier egen selveid bolig og alle de gleder og sorger som hører voksenlivet til.  
En ung gutt i slutten av 20 årene hadde en så alvorlig hjertefeil at alle trodde han kom til å dø i løpt av få døgn etter fødsel. 
Vel, han er som sagt i slutten av 20 årene, har leilighet, studier, jobb og kjæreste..  En lovende sportskarriere la han på hylla for få år siden da studier og musikk og vanlig ungdomstid tok for mye tid.  Et verdig liv.  Bidrar i samfunnet som alle andre, selv om foreldrene fikk vite at ør han ble født at han ikke kom til å bli ett år.  
Ja, kanskje hadde ikke jeg selv fått møte livet hvis Mamma hadde hatt tilgang til nåtidens fosterdiagnostikk da hun gikk med meg.  Jeg er født med hjertefeil, såkalt “hull i hjertet” . Vel jeg  har et godt liv med Gamle Gubben Grå og tre voksne barn.  Fint at Mamma  slapp å ta valget om jeg skulle få leve eller ikke.  

Misforstå meg rett.
Jeg ønsker ikke å legge mer stein til byrden til de kvinnene som har tatt det vanskelige valget.. De har hatt sin fulle rett til å ta abort, slik lovverket er i dag.   Det er ikke kvinnene, men lovverket det i så fall er noe feil med.  En feil Erna nå kanskje vil rette opp.  

Jeg applauderer ikke Ernas invitasjon.
Det å lokke kjernevelgerne til Krf.  med kanskje, kanskje vil hun åpne for en endring i abortloven for å få Krf med i regjering og derved slippe å lede en mindretallsregjering, ja det er et av de mest råtne politiske spill vi har sett i Norge på lang tid  

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg