Nyter skogens ro.

Etter frokost tok jeg med meg Charlie Chihuahua og gikk tur ned til vannet. Jeg ville se litt på fuglelivet der nede.  Jeg har hørt masse forskjellige fugler og ville se om jeg klarte å identifisere noen av dem.

Jeg føler virkelig på at jeg burde være flinkere på fuglelåter enn det jeg er. Det er fuglebok i hytta, men jeg hører flere enn jeg ser. Og jeg synes det er om ikke umulig så vanskelig å lese seg til hvordan fuglene låter i en bok.

Fuglene på vannet var for langt unna til at jeg klarte å identifisere dem. Det ble ikke lettere av at sola glitret i vannet rundt dem. Det var likevel en fin tur.

Nede ved vannet ligger robåten man kan disponere når man leier hytta.  Flott trebåt. Jeg rodde meg ikke en tur. Vet ikke hvor begeistret Charlie Chihuahua er for båtlivet, og jeg tror heller ikke det ville være lettere å komme nær fuglene om jeg rodde rundt og plasket med årene. Jeg har aldri vært noen god roer, og det er vel over 30 år siden jeg rodde sist.

Oppe i hytta igjen ble det plutselig liv og leven. Ett av de buskehalede ekkorndyrene kom svinsende for å hente seg litt godsaker på fuglebrettet. Charlie Chihuahua fikk øye på han, og som den vakthund han er et eller annet sted innerst inne satte han av gårde mot inntrengeren. Ekornet satte av gårde  bortover rekkverket og rundt hjørnet, og Charlie rundet hjørnet på terrassegulvet før han kom spankulerende tilbake stolt som en hane etter å ha jagd inntrengeren.

Et par minutter etterpå høres smatrende ekornlyder fra andre siden av hyttehjørnet. Charlie runder på ny hyttehjørnet i en viss fart. På ei furugrein bare maks to meter over terrassen sitter ekornet og smatrer og ser ned på en litt forundret chihuahua som blir stående å se surt på det frekke dyret. Gamle Gubben Grå og jeg fikk oss en god latter.

Etter å ha kost oss og studert fugle- og dyrelivet en stund til var det på tide å ta oppvasken og pakke sammen. Litt trist. Vi har storkost oss. Frister virkelig til gjentakelse.

 

 

8 kommentarer
    1. Herlig opplevelse og for en tur sier jeg..
      Timene går fort i godt selskap! Vakker jolle, denne er nok fin på vannet!
      God tur videre!

    2. Så bra. Tretopper er magisk. For noen år siden lastet jeg ned appen whatbird på telefonen. Det var i jobbsammenheng, barnehage. Der kan du ta opp fuglelåter og så får du forslag til hvilken fugl det kan være. Den har også ei enkel fuglebok som du kan slå opp i. Fugleboka har de vanligste småfuglene, men er nok dårlig på det jeg kaller vannfugler.

      1. Jeg er relativt god på utseende til de vanligste fuglene i skogen, men er dårlig på å kjenne igjen sangen deres. Den appen var en god idé
        Vadefugler og andre som lever i ferskvann kan jeg og en del av. Ja utseende ikke sang.

    3. Anbefaler boka “Fuglesang – 150 norske fugler – beskrivelser og lyder”. Gjennom tekst, bilder og autentiske lydopptak gir boka en presentasjon av norske fugler. Boka har en integrert lydavspiller som gjør det mulig å høre fuglen, samtidig som du leser om den og ser den på bilde.

      Har skiftet batteri i den boka mange ganger. Så nå ikke bare ser jeg på fuglene på fuglebrettet på hytta, jeg pika meg har lært å snakke med noen av dem 😉

      1. Hehe. Ja, jeg har hørt om den boka. Tror du jeg kan bli då flink at jeg kjen er igjen de forskjellige fuglene på sangen uten å ha boka i nærheten?
        Det er jo det jeg ønsker. Sitte sånn i lav samtale og plutselig si, “Du verden så den bokfinken synger i kveld.” (Jeg kunne for så vidt sagt det, for ikke bare begynner Gamle Gubben Grå å bli tunghørt, han kan ikke rn eneste fuglelåt)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg