99 dager til valget…

I dag var det sykkelløp i Hønefoss. Verdens beste syklister sies det. Tour of Norway hadde målgang midt på bybrua.
Folkeliv og røre i en by som vanligvis kan være nokså stille og søvnig en vanlig søndag. Liv og røre med underholdning både for liten og stor. Frivillige organisasjoner som så sitt snitt til å tjene noen kroner på sykkelparkering og vaffelsalg.

Og så handelsstanden da, som plutselig fant ut at de skulle ha søndagsåpne butikker. Ja til og med det store kjøpesenteret langt fra livet rundt bybrua mente det trengte å ha søndagsåpent i dag. Ingen tok de ansatte og deres organisasjoner med på råd før de tok en telefon til Fylkesmannen og alt var i orden.

Handel og Kontor likte ikke dette og hadde demonstrasjon og delte ut flygeblader om sitt standpunkt.   Jeg er så hjertens enig med dem.  Kan vi ikke beholde søndag som “annerledes-dagen” da flest mulig av oss har fri?
Jeg arbeider i helsesektoren. Har arbeidet helger, kvelder og netter i mange, mange år.  Gamle Gubben Grå har arbeidet i restaurantbransjen. Ett år hadde vi en frihelg sammen i løpet av året.  En frihelg sammen i året – og tre små barn.
Det siste året har Gamle Gubben Grå hatt en stilling hvor han ikke har arbeidet helger.  På grunn av sykdom har heller ikke jeg arbeidet helg det siste året, og det har vært utrolig godt og ha den normale ukes-syklusen som alle andre.

Det vil alltid være noen som må arbeide på søndager, på julaftener, 17. mai og andre høytidsdager.  Vi i helsesektoren for eksempel.  Men la oss være enig om at det bør være færrest mulig yrker og bransjer der dette er nødvendig.  Butikkene er åpne snart døgnet rundt. Her i Hønefoss får du kjøpt mat fra klokka 6 om morgenen til klokka 23 om kvelden 6 dager i uka.  Kuben, byens kjøpesenter er åpent fra klokka 10 til 20 hver dag, klokka 18 på lørdager. Det burde holde i massevis.

Og når det for en gang skyld skjer litt i Hønefoss en søndag, la alle gode krefter slå ring rundt det. Saml folka langs løypa for sykkelrittet og til festivalen ved brua. Det er der ting skjer! Ikke inne på Kuben.  La Friidrettsklubben og Kirkens Bymisjon tjene penger på kaffe og vaffel, kanskje til nød la de små nisjebutikkne ved torget få ha åpent og tjene noen kroner. Men de store kjedene inne på kjøpesenteret kunne vel unne sine ansatte fri.  Kanskje de heller ville være med å oppleve folkelivet enn å være på jobb?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg