Vi har hatt tre netter hvor det har vært is på bilvinduene om morgenen. Slektninger som liker vinter og snø deler bilder av frossen mark og den første snøen på sosiale medier. Til og med jeg skjønner at jeg motvillig må gjøre meg forberedt på at det kan komme frost også her. (Snø orker jeg ikke tenke på riktig ennå.)
I dag høstet jeg inn mynten i kjøkkenhagen og lagde myntegelé. Det har jeg ikke laget på rundt 20 år. Jeg tror den blir stiv selv om Certo på flaske ikke eksisterer lenger. Det var den Ingerid Espelid Hovig anbefalte i oppskriften jeg brukte den gang. Jeg erstattet den med pektinpulver og regner med det går greit. Ingerid hadde også rikelig med sukker i den oppskriften.
I dag tok jeg meg og tid til å fotografere litt av det jeg har fått i krukker og glass denne høsten. Jeg har forstått det slik at selvskryt er lov på blogg.
På bildet ser dere saft av epler, druer og en appelsin, ett glass marmelade av grønne tomater og to små glass med myntegelé.
I tillegg har jeg laget rognebærgele og Gamle Gubben Grå har kokt plommesyltetøy.
Jeg har litt mange poser forvellet squash, et par bokser med gresskarpure’ og noen bokser sopp i fryseren. Det er lenge siden selvforsyningen har vært så bra som i høst.
Gøy å være selvforsynt da 🙂 Kos deg med den maten 🙂
Takk!
Veldig bra, du har vært flink! Har venta på et slikt innlegg fra deg jeg.
Bra med hjemmelagd! Ser godt ut alt sammen og fine farger.
Takk. Ja, må jo skryte litt i blant.
Selvforsynt er gull! Og jeg må skryte av det bildet – skikkelig stilig! 🙂
Selvforsynt er bra. Men kun i småskala. Hjemme saftet og syltet vi alt vi trengte for ett helt år. Det var mye jobb. Både å plukke og sylte og safte. Orker ikke ha over meg at jeg må det. Men liker å lage litt og koser meg med det.
Er fint og være selvforsynt og så smaker det så godt. Sylta noen tomater, skal lage grønn marmelade. Mange tomater er grønne. Lager tomatsaus i formiddag. Avlingen eksploderte. Her har ungene fått agurker og tomater. Men neste år prøver jeg busktomat og bifftomat. Så på butikken at bifftomat var det 102 kr kilo. Vanvittige priser.
102 kroner kiloen for bifftomater på denne tiden av året? Det var e heftig pris!
Har kost meg med rundstykker og kjeks med camembert og marmelade av grønne tomater til søndagsfrokosten nå. Nyyydelig!