En dag under pleddet…..

Anna Rasmussen er på toppen av bloggtopplista med 33.009 klikk. Jeg har ramla ut av lista for godt virker det som. Anna Rasmussen skriver om foreldresamtale, gynekologtime og høstferie.  Ungene mine er 22, 24 og 28år og jeg blir ikke innkalt til foreldresamtale på arbeidsplassene deres. Ikke har jeg vert innom gynekologen på en stund og ikke har jeg høstferie.  De 12 feriedagene jeg har igjen i år var vist overført til neste år uten noen særlig samtale med meg om det temaet. Greit nok, siden jeg jo er delvis sykemeldt. Så jeg har kun reflektert ikke protestert over den avgjørelsen.  Så hva har jeg bedrevet tiden med når jeg ikke kan matche Anna Rasmussens utrolig spennende liv?

Tirsdag arbeidet jeg i hvitt, og tok en ordentlig god økt på PCn for å få unna en del tillitsvalgtsarbeid som hadde hopet seg opp. Det ble vel 11 timer på jobb før jeg satte nesa hjemover. Ja, jeg vet at jeg fremdeles er halvveis sykemeldt. Ja, jeg veit at det ikke er lurt akkurat nå med 11 timers arbeidsdager, men det er ganske stressende å vite om alt arbeidet som ligger og venter på meg og aldri ha tid til å gjøre det.  Det er en stressfaktor jeg heller ikke har godt av. Så da gjelder det å prioritere og bruke kreftene når de er der, slik at man kan slappe av når man slapper av.

Onsdag og torsdag var det ledersamling på Holmen Fjordhotell.
Koselig. Lærerikt. Men jeg er veldig på og veldig på jobb på slike arrangement. Sitter på første rad. Bidrar og deltar aktivt. Tar de uformelle samtalene med de jeg bør snakke med.  Tar pulsen på de 6 seksjonene jeg er tillitsvalgt for, sånn fra ledersiden.  Prøve å fange opp utfordringer før de blir for store og uhåndterlige.
Samtidig hadde jeg en mailutveksling med en advokat som jeg samarbeider med om en sak.

Vi hadde en øvelse på dette kurset hvor vi skulle presentere hva vi arbeidet med i form av en kort  og litt spennende formulering.  Jeg tok utgangspunkt i tillitsvalgtsrollen min, det var jo derfor jeg var på ledersamlinga, og lagde følgende presentasjon; Jeg arbeider for medlemmene med å bearbeide ledelsen slik at vi får de arbeidsforholdene vi ønsker. Jeg er veldig fornøyd med den formuleringen.  Kurslederen var litt kritisk til “bearbeiding av ledelsen”.

I en annen øvelse skulle vi lage en story,, det var jo kurs i story-telling med utgangspunkt i fortid, nåtid og fremtid.  Min story ble som følger;
Da jeg begynte på Sykehuset i1990 hadde vi værken CT maskin eller MR. Slikt var forbeholdt de store sykehusene.  Alle undersøkelsene var beskrevet før legene gikk hjem klokka 17.
Nå tar vi rundt 20 MR undersøkelser og 30 CT undersøkelser i døgnet. Hver undersøkelse inneholder flere hundre bilder. Sluttlistene er ved dagens slutt på 1000 undersøkelser som ikke er beskrevet.
I fremtiden skal Bildediagnostisk avdeling få de ressursene de trenger for atter å levere gode og trygge helsetjenester til våre pasienter.
Kurslederen var fornøyd med den tolkningen av øvelsen.
Klinikkdirektøren, han som sitter på pengesekken kom bort til meg etterpå og samed et smil at du benyttet selvsagt anledningen denne gangen og til å påpeke for liten ramme.
Avdelingssjefen, han som må prøve å trylle med å drifte fornuftig innen for de snevre rammene kom og bort til meg og var kjempe fornøyd. Fikk illustrert problematikken på en god måte mente han.
Fornøyd selv og, men tar med historien for å vise at er jeg på jobb forsøker jeg å være 100% på jobb.

Etter middagen og en øl med NITOs tillitsvalgt, fant jeg rommet og senga i god tid før midnatt.

Torsdag morgen var jeg ordentlig sliten.  Jeg hadde sovet dårlig, gjør ofte det på hotell.  Formiddagen var satt av til gruppearbeid. Vi var tre på gruppa, Ingen mulighet for ikke å delta.  Jeg lar meg raskt engasjere, men kjente at tiden frem til lunsj gikk utrolig langsomt.

Rett før lunsj oppdaget jeg at hun  som skal sitte i kommunestyret i Rødt sammen med meg hadde ringt.  Hun ringer bare når det er noe viktig, så jeg ringte opp igjen til henne i en liten kaffepause.
Det skulle være et møte denne kvelden som hun ville ha meg med på. Det nye kommunestyret er ennå ikke konstituert.  Man har ikke funnet ut hvem som skal være ordfører, varaordfører og hvordan medlemmene i råd og utvalg skal fordeles.  Valgresultatet gjør at denne konstitueringen er vanskelig. Nå var det noen som ville snakke sammen og hadde invitert oss med i samtalen.
Veldig spennende!

Men egentlig skulle jeg på et møte i Oslo. Rødt Viken skulle fordele hvem av oss som skulle sitte i de forskjellige råd og utvalg i Viken. Spennende det og. Selv om alt jeg kunne ha håp om var en eller annen varaplass og knapt det.  Det var vanskelig å konsentrere seg om resten av kurset. Hjernen som var overarbeidet og sliten fra før kvernet plutselig om politikk og posisjoner i tillegg til ledersamling og kommunikasjon. Oslo eller Ringerike. Hva skulle jeg velge? Hvilke råd skulle jeg gi? Hva mente jeg egentlig?

Endelig var det lunsj, og ledersamlinga var over..

Etter et deilig måltid dro NITO s tillitsvalgte og jeg til Drammen.  Vi skulle sammen med de andre foretakstillitsvalgte drøfte med ledelsen et tiltak for å få folk til å arbeide flere helger, og samtidig  få flere til å arbeide  heltid.
Jeg deltok aktivt i drøftingen, tenkte politikk, og kjente at hjernen snart sprengtes.

Fra Drammen satt jeg på med Magda i retning Hønefoss. Det fikk bli Ringerike og ikke Oslo i kveld. Det var det som fristet mest.  Sendte beskjed til de i Oslo og ringte opp igjen og ga beskjed til hun på Ringerike.  Fikk Gamle Gubben Grå til å hente meg  slim at jeg rakk en liten tur hjemom før jeg dro på rådhuset.

Det ble et interessant møte.  Et møte man ikke skriver referat fra eller deler så mye om på en blogg.  Men hjernen måtte arbeide litt også her.  Gøy med hjerneaktivitet, men sliten.
En rask telefon i bilen før jeg dro hjem og flata ut på sofaen. Klokka var straks 22.00.

I går. I går, mens Anna Rasmussen toppbloggren var opptatt med foreldresamtale, gynekolog og høstferieplanlegging lå jeg rett ut under pelspleddet på sofaen.  Det var tid for lading.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg