Fiskerett

For andre dag på rad blir det servert mat på denne bloggen.  Sånn går det mår disse hersens uke-meny-bloggene til stadighet havner på plassen  over min på topplisten. Jeg har gjort hjemmeleksa mi, og fotografert og notert ned maten jeg lagde på fredag. Da var det fisk på menyen her i Drømmehuset, inspirert av en oppskrift fra Magasinet 7. desember 2024.

Jeg skriver inspirert, for jeg tok noen egne vrier.

Frosne aspargesbønner ble kokt, for så å bli blandet med hvitløk kuttet i småbiter, teryakisaus og sitronsaft.

Så finkuttet jeg en halv spisskål, drysset over litt salt og knadde saltet inn i ålen med hendene.
Tre vårløk ble kuttet opp og blandet med kålen sammen med litt sitronsaft og olivenolje.

Så tok jeg en blokk sei-filet som hadde tinet en dag i kjøleskap og skar den opp i passe serveringsstykker, Du vet, litt tykke og gode fiskepinne-størrelse.
Fiskebitene ble vendt først i hvetemel, så i sammenpisket egg og så i strøkavring.

Her i Drømmehuset pleier vi å kverne opp rester av hvitløksbaguetter og rundstykker som blir til overs etter søndagsfrokosten til strøkavring. Det funker fint, og forhindrer matsvinn.

Fiskebitene ble så stekt i steikepanne med godt med smør på middels varme. Jeg klarte det faktisk uten å svi de!

Kålen ble lagt på tallerkenene, så et lag av bønnene før fiskebitene toppet det hele.

Godt og sunt.

6 kommentarer

Siste innlegg