Flink Kjerring.

Endelig kveld. Jeg har satt meg godt til rette med tastatur og til og med bevilget meg et glass cola midt i uka. I dag er jeg fornøyd med egen innsats.

Egentlig hadde jeg tenkt å starte dagen med å gå på sopptur, men slo fra meg tanken da jeg hørte regnet plaske ned utenfor vinduet lenge før jeg åpna øynene.

Været har bedra seg utover dagen og nå skinner de siste strålene fra kveldssola inn gjennom vinduet her. Skyene er erstattet av klarvær, det blir nok kaldt til natta. Men sånn er høsten. Klare, fine dager gir gjerne nattefrost. Vel, jeg vil heller ha nattefrost og klare varme dager enn regn.

Tok litt tid før jeg kom i gang i dag morges. Hadde en lang telefonsamtale med Datteren og en litt kortere en med Høvdingen. Men så satte jeg i gang.

Epler, druer, og en enslig appelsin ble karvet opp i biter og satt i kok. Her skal det bli saft!

Mens frukten sto og saftet seg ringte ei venninne. Flott. Da ble det tid til nok en lengre telefonsamtale. Når vi var ferdige med å skravle var frukten nesten mør nok til å helles i sileklede. Den fikk koke noen minutter til så den var helt klar før jeg satte i gang siling. For å få ut all saften har jeg lårt at den godt kan stå og dryppe av over natta, så da blir det saftkoking i morgen.

Jeg var knapt ferdig med å få fruktmassen til siling før jeg startet neste prosjekt.
Jeg ville lage noe av de grønne tomatene jeg har hentet inn fra tomatplantene på terrassen. Vi har hatt to frostnetter, greit å få tomatene i hus.

Etter litt søking på PCn falt valget på Tomatmarmelade av grønne tomater. Smaken minner om stikkelsbærsyltetøy, og marmeladen er nydelig tilbehør til ost. sto det på Matprat.no. Mange år siden jeg har smakt srikkelsbærsyltetøy, men jeg vet jeg likte det. I tillegg er marmelade som passer til ost og kjeks kjekt å ha. Ost, kjeks og litt marmelade er raskt å fikse for litt kveldskos eller kanskje å ha med for litt kjapp mat ute på tur.
Jeg har smakt på marmeladen, Den ble god, og i morgen skal jeg kjøpe litt kjeks og et par oster.

Men husmor-iveren stoppet ikke etter safting og sylting.
Nei jammen meg satte ikke denne kjerringa i gang med å kutte opp og samkoke all røyksoppen jeg plukket på mandag. Godt over en halvkilo små sopp ble kuttet opp og samkokt, og ligger nå i fryseren klar til å bli soppsuppe i løpet av høsten eller vinteren, hvis de da ikke havner i en soppsaus. Kjekt å ha.

Ikke var kjøkkentjenesten slutt etter at soppen var på plass i fryseren. Det var min tur til å lage middag.
Det fiksa også denne kjerringa lekende lett i dag (riktig nok etter en liten strekk på sofaen).
Middagen sto nesten klar i kjøleskapet.
Rester av en hjemmelaget tomatsalsa fra søndag. Den ble laget til gratinert blomkål som vi hadde da, fordi det sto på oppskrifta jeg fant i et ukeblad.
Verken Gamle Gubben Grå eller Yngste Sønn mente at salsa var riktig tilbehør til gratinert blomkål i ostesaus, så det ble litt mye salsa til overs.
Sammen med salsaen tok jeg restene av de bakte søtpotetene vi hadde på mandag. De var delt i småbiter før vi bakte de, så det var bare å kaste opp i gryta sammen med kokte brokkoli, også rester fra mandagens middag.
Da var det bare å kutte opp noen pølser som Gamle Gubben Grå kjøpte i billigkroken på matbutikken i går, helle opp i litt vann og røre litt mens maten ble varmet opp og så kunne jeg servere hjemmelaget grønnsaksgryte laget fra bunnen av, (Riktignok i løpet av flere dager, men alt er laget fra bunnen av. Ja utenom pølsene da.)

Jeg burde selvsagt tatt bilder av all kokkeleringen, men det har jeg altså ikke prioritert. Dere får tro meg på mitt ord.

2 kommentarer
    1. Gøy – så flink du har vært. Moro når man virkelig er i siget med koking og sånt på kjøkkenet..
      Hjemmelagd er best, det er helt sikkert. Trenger ikke bilder her, du skriver med detaljer og jeg ser det for meg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg