Forbanna dritt……

Kokkejævel er tilbake på toppen for andre dag på rad. Jada, jeg fikk med meg at han var tilbake på toppen i går og at jeg i går som i dag var solid plassert under nummer femti på lista. Femtiseks i dag. Husker ikke helt hva det var i går. Jeg hadde ikke tid til å kommentere en ensom kokk i storbyen. Jeg forlot Drømmehuset klokka 7, var først en tur i Drammen og deltok i to drøftingsmøter som tillitsvalgt før jeg dro tilbake til Hønefoss. Der tilbragte jeg 9 timer på rådhuset på formøte og kommunestyremøte.  Når jeg endelig slapp ut fra rådhuset var det for seint å svinge innom den lokale Kiwibutikken. Den stenger jo allerede klokka 23.  Tida før 7 brukte jeg på å finpusse argumentasjon både til drøftingsmøter og kommunestyremøte. Tida etter at jeg kom hjem nærmere midnatt brukte jeg til å flate ut under pelspleddet på sofaen i stua og snakke litt med Gamle Gubben Grå før jeg tok Charlie Chihuahua under armen og tusla til sengs sånn litt før klokka 01.00. Blogging ble nedprioritert.

Kokkejævel skriver om drittværet der nord, og selvsagt er det politikernes feil.  Alt som er galt er jo politikernes feil. Skulle en sjelden gang en politisk beslutning føre til noe positivt er det garantert noen andre som får æra. Politikerforakten brer seg i samfunnet og noen ganger, som i går i kommunestyresalen, forstår jeg det utrolig godt.

Kokkejævel skriver om regjeringen, og at tvangssammenslåingen av Troms og Finnmark er skylden i det dårlige været.  Her i kommunen er det tvangsnedleggelse av skole som er temaet. Og det fører til både stiv kuling med orkan i kastene i  lokalavisens spalter og kommentarfelt, så vel som i den politiske debatten inne på rådhuset.

At man legger ned barneskoler her på Ringerike er ikke noen nyhet. Det har skjedd konstant siden Arbeiderpartiet og Høyre slo seg sammen.  Borglund, Heggen, Åsbygda, Ringmoen; Stranden; Vegård; Kirkeskolen; Eikeli og nå Hønefoss skoler er nedlagt  (Har jeg glemt noen?)

De andre skolene er historie, men på Hønefoss går det fremdeles elever. Sentrumsskolen skal stenge fra høsten av når den nye skolen helt nord i byen står klar, og elevene blir delt på to skoler i hver sin ende av byen.
Det siste året har jeg knapt kunnet åpne lokalavisa eller gå over torget en lørdag uten å møte på foreldre og andre støttespillere med hjerte for skolen som avdekker feil i saksutredninger, samler inn underskrifter eller deler ut papirhjerter.

Vedtaket om å legge ned Hønefoss skole ble fattet i 2014. Kampen, eller omkampen om du vil, startet etter en litt uheldig behandling av skolegrensene høsten 2018.  Når man brukte matematikk, telte elever i stedet for kilometer når man avgjorde hvilke elever som skulle til skolen i nord og hvilke elever som skulle til skolen i syd fikk noen små barn veldig lang og trafikkfarlig skolevei. Foreldre og andre støttespillere begynte å grave i saken, se på saksfremlegg og sammenligne med fakta.  De fant feil på feil på feil på… Ja, jeg tror dere forstår.

Til slutt førte avdekningen av feil og mangler i et stort omfang til at kommunens kontrollutvalg ba fylkesmannen om å foreta en forvaltningsrevisjon av en del områder i saken. Da denne forvaltningsrapporten forelå fant Kontrollutvalget den så alvorlig at de anmodet kommunestyret om å behandle hele saken på nytt. Det var det vi skulle ta stilling til i går, og det var grunnen til at kommunestyret gled ut i de små timer.   Ikke rakk vi mer enn halve sakslista heller.  Vi har heldigvis bestemt at de sakene vi ikke har startet å behandle før klokka 22 må overføres til neste kommunestyremøte.  Det er bra, hvis ikke hadde vi vel sittet der fremdeles.

Det å ta opp skolesaken til ny behandling slik kontrollutvalget foreslo mener jeg hadde vært en god ide.  Man hadde fått en ny behandling etter masse bråk, folk kunne fremdeles være for eller mot. Kanskje hadde skolen blitt vedtatt nedlagt også etter ny behandling.  Men man hadde forhåpentligvis fått en bedre og mer utfyllende saksutredning å fatte den beslutningen på.   Dessverre ville ikke flertallet i kommunestyret gå med på det. Så forslaget, anmodningen fra kontrollutvalget om å se på saken på nytt ble nedstemt med 22 mot 21 stemmer.
Om de som stemte mot gjorde det av dumskap eller ondskap, skal jeg ikke ha noen formening om.  Jeg antar de stemte slik fordi de mente det er riktig og ikke behandle saken på nytt. Men hvorfor de ikke kunne være med på en ny behandling bare for å skape mer ro i saken, forstår jeg ikke.
Vel flertallet har talt – og jeg bøyer meg for det.

For de som tror at vi nå legger debatten om Hønefoss skole død, slikker våre sår og går videre, Glem det! Til neste uke har Ordfører og administrasjonen invitert til folkemøte om Hønefoss skole, og på neste kommunestyremøte skal vi behandle et innbyggerinitiativ om fremtiden til skolen. (Blir nok nok et langt møte…)

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg