Forelsket igjen…..

Jeg er på plass nummer 16 i dag!  Hører dere? Plass nummer 16!!!   Dette går veien.”  Kokkejævel er fremdeles øverst, men jeg er nummer 16!!!

Og hva er da mer fornuftig enn å komme med en kjærlighetserklæring til Gamle Gubben Grå?  Kokkejævel langt der oppe på bloggtoppen skriver om at det siste året har vært tøft, også for forholdet mellom han og Kjærest. At det er et mirakel at de har kommet gjennom det – sammen.

Det er og et Herrens Mirakel at Gamle Gubben Grå og jeg har holdt ut med hverandre i 31 år.
For det har ikke vært en dans på roser dette livet vårt, og vi er to ganske så forskjellige personligheter som takler livets opp- og nedturer på hver vår måte.  Det går en kule varmt i heimen innimellom, men vi er nå her fremdeles – sammen.

Jeg er usikker på om jeg vil påstå at jeg er forelsket. Det strømmer ikke en intens varme gjennom meg bare jeg hører han grynte der borte på sofaen. Og det er vel litt avhengig av hvordan han ser på meg om sitringen i magen kommer.  Men smiler han mot meg – sik at smilet også når øynene, ja da er jeg solgt!  Det er litt vanskelig å forklare, men Gamle Gubben Grå har en måte å smile på når han har det bra som liksom lyser opp hele ansiktet hans.  Før var det nok at han så meg for å få ansiktet til å lyse opp.  Etter tretti år har jeg ikke alltid samme virkning.  Forståelig nok, det er ikke alltid denne kjerringa går rundt som en vandrende solstråle.

Etter et langt liv sammen, vi har jo vært sammen over halve livet, har det liksom gått seg til.  De helt store kranglene kommer sjeldnere og sjeldnere. Jeg tror ikke jeg har hatt et raserianfall mot mannen jeg elsker på minst – to døgn.

Ungene har blitt voksne og klarer seg selv.  Jeg har de siste årene kjent på en ro som jeg ikke kan huske sist jeg følte. Endelig har vi igjen tid til å være kjærester. Det føles godt.  Det er masse spennende som skjer, og jeg gleder meg vilt til en framtid som jeg ikke helt vet hva vil bringe. Jeg gleder meg til å dele den med mannen jeg elsker.

Jeg vet at vi begge er stolte over å ha klart å bevare forholdet og kjærligheten gjennom 30 år.  Kanskje ikke den glødende altoppslukende kjærligheten, men den trygge, gode kjærligheten. Tryggheten ved å ha en ved min side som alltid er der og alltid har vært der.

Å klare og bevare kjærligheten og holde ut sammen i over tretti år er ikke alle forunt. Vi er heldige som har klart det.

De neste årene håper vi å få bedre tid til hverandre, bedre tid til gode opplevelser sammen og bedre tid til å dyrke kjærligheten. Da skal dere se at vi blir som nyforelska igjen både Gamle Gubben Grå og jeg.

 

17 kommentarer

Siste innlegg