Fremmedhat…

To eldre mennesker ble knivdrept i sitt eget hjem denne uka.  En grufulle handling.  Jeg tror ikke vi klarer å sette oss inn i hvordan de siste minuttene var for de to.  Jeg føler sterkt med de og deres pårørende.

Så langt etterforskningen har kommet ser man ingen andre relasjoner mellom de to døde og gjerningsmannen enn at de bodde i samme nabolag.  Så vidt jeg har forstått har de alle gjort det over tid.

Alle tre var norske statsborgere har politiet fortalt. Ellers er det sparsomt med opplysninger å finne på nett, både om de avdøde og om gjerningsmannen. Dagbladet kan melde at han har bodd på Otta de siste 20 årene.

Ikke et sted leser jeg noe som skulle tilsi at gjerningsmannen er muslim eller har en annen kulturell bakgrunn enn Gudbrandsdøler flest.

Torjus Dølo, her på blogg.no og Resett trekker likevel konklusjonen om at gjerningsmannen må være muslim. I deres verden er det jo kun muslimer som stikker folk med kniv.   Jeg kan ikke se at deres vinkling av tragedien har noe som annet mål enn å skape fremmedfrykt og fremmedhat.

Tenk om det var omvendt. Tenk om det eldre paret var innvandrere med en annen kulturell bakgrunn, og gjerningsmannen var en etnisk norsk nordmann fra Norge.  Gjerningen ville vært akkurat like grusom da. Sorgen for de etterlatte like stor.  Sjokket i lokalsamfunnet like stort.

Mitt poeng er at det vi vet er at både offre og gjerningsmann har bodd i den samme bygda de siste 20 årene. Ekteparet lenger enn det.  Det er en grusom gjerning. Det er en forferdelig tragedie for de avdøde  deres etterlatte og hele tettstedet. Hvilken religion de tre tilhørte er irrelevant.  Likeså om alle tre var etniske Gudbrandsdøler, eller om noen av besteforeldrene deres hadde fødested utenfor dalen.

Jeg synes det er direkte kvalmende å se at Torjus Dølo og Resett bruker en slik tragedie for å spre sitt hatefulle budskap.  To mennesker er døde. En familie og et bygdesamfunn i sorg og sjokk. Vis dem den respekten de fortjener. Bruk ikke deres tragedie til å spre hat.

 

 

4 kommentarer
  1. Den store diskusjonen i dette tilfellet burde vært kapasiteten og behandlingen mennesker får i psykiatrien her i Norge. Det er en stor tragedie at menneskeliv går tapt igjen og igjen uten at det diskuteres hvordan det kan settes igang bedre tiltak og hjelp til de som har behov for det slik at vi kan unngå alle drapene som skjer av mennesker som ikke får den hjelpen de har behov for.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg