Gapestokk

I går, 1. nyttårsdag, ble en tre år gammel gutt påkjørt i Oslo.  Guten ble fraktet med ambulanse til sykehus, og måtte tilbringe natten på sykehuset for behandling og observasjon. Han har det etter forholdene bra nå.
Sjåføren var en eldre mann.  Mannen er siktet for brudd på vegtrafikkloven § 3.

«enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Mannen har midlertidig mistet førerretten, og førerkortet er rutinemessig beslaglagt.

Ingen stor nyhet, men likevel har denne saken vært første-oppslaget i alle nyhetssendingene på radio i ettermiddag / kveld.
Hvorfor har denne nyheten, en nyhet som muligens passer på nettsida til lokalavisen eller til en liten sak gjerne med bilde på side tre i den samme lokalavisen.  Hvorfor er en slik sak hovedsaken i nyhetssendingene på riksdekkende radio?

Jo, fordi den eldre mannen er en “kjendis” på 91 år.  Eller, sikkert mest fordi har er en kjent person, ikke nødvendigvis fordi han er 91 år.  Nyhetssendingen og nettavisene opplyser selvsagt om den eldre mannens navn, hvilken rolle han har i samfunnet slik at alle som hører nyhetene skal få med seg hvem det er.

Den eldre mannen  prøver ikke å undra seg straff, nekter ikke for det som har skjedd, eller opptrer på noen annen måte enn hvilken som helst sjåfør som har vært skyld i en ulykke.

«Jeg er uendelig trist over det som har skjedd og har siden hendelsen hatt hovedfokus på gutten. Jeg forstår, etter nær og god kontakt med guttens nærmeste, at det etter omstendighetene går bra med ham.”

Så hvorfor påfører NRK denne eldre mannen den ekstrabelastningen det er å bli hengt ut slik på riksdekkende radio?  Gapestokk. En ekstra straff fordi han er “kjent”. NRK dette synes jeg var en uthenging av person som var helt unødvendig.

 

 

4 kommentarer
  1. Jeg synes medias heksejakt er en uting. De må liksom grave fram det verste om alle og jo eldre dritt de finner jo bedre er det. Alle som har hatt kontakt med barn, tre åringer, veit hvor utilregnelige de er. Hvor raskt de plutselig smetter ut av hånda di om du leier dem. Alle kan være uheldige om de er aldri så varsomme.

  2. Helt enig. Gapestokken burde vi vært ferdige med for lenge siden. Er det ikke noen politkiere som har sagt MED STORE ORD “vær snlle med hverandre”. Her har media noe å lære.

   Ha en fin dag 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg