Gjorde jeg rett?

Sorry hvis dere blir lei gnålte mitt om Regnbuen. Det lavterskeltilbudet innen psykisk helse som jeg var med på å flytte ut av huset sitt her om dagen. Men  jeg sliter med en nagende følelse av at jeg har blitt lurt.

For er huset virkelig så elendig som kommunen skal ha det til? Er det virkelig stengt fordi det er farlig å være der inne, sånn brannteknisk, inneklima og bygningsteknisk? Eller er dette bare en unnskyldning for i praksis å legge ned et tilbud og på sikt spare penger?

Det står noe i saksfremlegget vi fikk i forkant av møtet. Så fikk vi et fyldigere og mer utfyllende saksfremlegg dagen etter møtet (referert muntlig i møtet). Og når sånt skjer blir jeg forvirret og klarer ikke å tenke helt klart. Jeg har jo lest saksfremlegget, tatt det som står der som fakta og forberedt meg til møtet ut fra det faktagrunnlaget.

I ettertid har jeg sendt henvendelse til kommunen og bedt om rapporten som sier at huset et stengt på grunn av brann og byggetekniske årsaker. Jeg har etter tre arbeidsdager ikke fått svar.

Eller, det er vel ikke helt riktig. Folka i sekretariatet, de jeg sender slike forespørsler til, og som så dukker ned i arkiv og leiter frem det jeg ber om har svart. Det har svart at de har mottatt henvendelsen og sendt den videre til saksbehandleren.

 Jeg får en nagende uro i kroppen. Hvorfor har de brydd saksbehandleren, selveste seniorrådgiveren med en slik triviell sak? Hvorfor har de ikke bare hosta opp papirene og sendt de til meg? Det kan da ikke være fordi rapportene ikke finnes i arkivet? Nei, det kan ikke være grunnen. En kommunal saksbehandler, en seniorrådgiver med mange års erfaring ville vel aldri vise til papirer som ikke finnes? Det ville jo være å lure folk.

I går var det kommunestyremøte. Da kom selveste kommunalsjefen bort til meg og spurte om jeg hadde fått de papirene jeg har etterlyst. Kommunalsjefen, altså sjefen til spesialrådgiveren var altså informert om at lille meg etterlyste noen papirer. Jeg fortalte at, nei, de hadde jeg ikke fått. Hun betrygget meg med et smil om at de kom jeg til å få. Hun hadde selv bedt Spesialrådgiveren sende de til meg.

Vel, det har gått nok en arbeidsdag. Nå er det helg. Jeg har fremdeles ikke mottatt papirene. Et det flere enn meg som begynner å få en nagende tvil om at papirene finnes?

Etter hva jeg har forstått er det bare brukerne som ikke får bruke huset. De ansatte som har kontorene sine i bygningen har ikke fått beskjed om andre kontorløsninger, og de har kontorer i de rommene som ikke har sikker rømningsvei. Hvis det var så livsfarlig å være der, hvorfor har ikke kommunen som arbeidsgiver ivaretatt sikkerheten til sine ansatte?

Som dere skjønner får jeg bare flere og flere spørsmål, og blir mer og mer engsteligvfor at jeg har blitt lurt.

 

19 kommentarer
  1. Om det ikke er i så ille forfatning som de skal ha det til, så bør det kunne tas opp igjen på nytt. Mitt inntrykk er at bygninger nærmest skal være i tipp topp stand for at de skal bli godkjent, og langt mer enn hva som er nødvendig. Et tankekors er det jo at ansatte kan være der, men ikke brukerne….

  2. Fortsett å etterlyse de papirene, til du får dem. Får du dem ikke kan du ta det opp som egen sak; “hvorfor får man ikke tilgang til de sakspapirer man etterspør.” Så kan du ta opp som sak at du er sterkt bekymret for de kommunalt ansatte som daglig er i det huset som ikke er forsvarlig til bruk for Regnbuen.

   1. Ja jeg kommer til å fortsette å etterlyse papirene.
    Og så ut fra det vurdere hva jeg gjør fortløpende.
    Jeg er ikke ferdig med saken, det er i det minste sikkert.

  3. Æhhh…merkelig sak. Det skulle vel ikke være forskjell på ansatte og brukere? Jeg håper inderlig at det blir opprettet et nytt sted i kommunen for lavterskeltilbudet.
   Det var nettopp et sånt sted jeg ringte å fikk hjelp for få år siden. Det er et uunværlig tilbud for mange som sliter.

   1. Tilbudet består, men flytter bygning er det som står i vedtaket.
    Men så er det det at når et slikt tilbud beveger på seg, då faller ofte noen fra. Å gå inn ei ny dør, kanskje måtte ta en ekstra buss, er nok en terskel som skal overstiges. Nok en kneik å komme over.
    Det er derfor jeg er så redd for at jeg ved å godta vedtaket om flytting i realiteten har fratatt noen ett sårt tiltrengt tilbud.

    1. OK. Det var godt å høre at tilbudet består.
     Men sant som du sier. Det kan være enda en terskel å komme over for noen ved flytting.
     Fortsatt er det merkelig at de ansatte får jobbe i bygget, hvis det ikke er trygt nok for brukerne?
     Håper du får mailen du venter på snart😊

  4. Her er det noe merkelig, hvorfor godkjent som kontor lokal og ikke til møteplass for mennesker som sårt trenger dette. Syns det begynner å ligne på en aprilspøk. Det her må du bare følge opp, og også ta det som en sak ved neste møte.
   Vil gjerne ha en oppdatering på hvordan saken utvikler seg.
   Ønsker deg en strålende lørdags kveld

   1. Jeg er ikke ferdig med saken, og jeg skal ha rapport på de neste møtene om hvordan overgangen til nytt hus har gått, hvor mange som er med videre og hvilke tilbud de andre har. Så spørs det bare om jeg helt klarer å tro på opplysningene jeg får..
    Dokumentene skal jeg etterlyse til jeg får de, eller til jeg konkluderer med at de ikke finnes.

  5. Kanskje du skal henvende deg til en avis og få de til å sjekke opp dette? Journalister får fort tilgang til det de etterspør, hvilken kommune eller etat i kommunen ønsker å fremstå som om de ikke har “orden i sysakene” foran innbyggerne.

   Stå på. Murrer det i den kvinnelige intuisjonen, da vet du at noe er galt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg