Høst og suppetid

Nå som høsten er her liker jeg godt å lage fargerike supper. Råvarene er på sitt beste og det er bare å boltre seg. Dette er både enkel og god mat.

I går ble der gulrotsuppe.  Lekker på bildet, ikke sant? Virkelig ei suppe som gjør seg på blogg.

Jeg skrelte og delte en halv kilo gulerøtter i biter, kuttet opp to løk og to hvitløkskløfter og surret det i litt smør til det ble blankt. Så helte jeg på halvannen liter vann, tre grønnsaksbuljong terninger og rn boks kokosmelk og lot det putre en 25 minutterstid til gulerøttene var skikkelig møre. Krydret med litt koriander, salt og pepper og chili underveis.

Når alt er mørt nok kjører jeg det til suppe med stavmikseren. Og serverer suppa rykende varm mef en rømmeklatt og litt gulerot-strimler.

Utrolig enkelt. Relativt billig. Godt. Og ikke minst, gjør seg på sosiale medier.

 

8 kommentarer
    1. Den så skikkelig god ut!🤩
      Den må jo være supersunn også!🤗
      Her er gulrot blitt fryktelig dyrt å kjøpe synes jeg. 42 kr for en kilo. Men tross alt er det jo mye billigere å lage en slik suppe sammenlignet med kjøtt.

    2. Ble den ikke sterk med så mye buljong i🤔 ellers tror jeg jeg skal prøve den, alle ingred. Har jeg hjemme, gulrøtter i hagen så dyr blir den ikke… bildet er fint det og jeg blir alltid så matsyk på slutten av en nattevakt…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg