Høsttur til fjells

I dag dro vi til fjells.  Har man ferie, så har man ferie! Og det er vel få steder jeg slapper bedre av enn her på hytta.

Gamle Gubben Grå hadde med seg no fyllmasse, og litt annet av slike gubbe-ting han liker å holde på med. Så etter at vi hadde pakket inn i hytta og  tatt en kaffekopp satte Gubben i gang med sitt. Jeg satt i solveggen og strikket litt, men strikke kan jeg jo i grunn gjøre når det blir mørkt. Nå var det en nydelig høstdag, så jeg tok med meg Charlie Chihuahua og gikk på tur.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha gått hverken til Bjødalsfjell, Øy-tjern eller Nordre Fjellstølen, men et stykke på vei mot Nordre ble det. Dette skiltet står forresten to kilometer fra hytta vår, så bare å gå tur/retur skiltet blir noen kilometer.  Og vi gikk lenger enn til skiltet. Litt over fem kilometer sier skrittelleren.

Det var som sagt en nydelig høstdag, og aftensola ga et flott fotolys. Jeg virkelig koste meg på tur. Hytta ligger i et flott område, selv om det tetter seg til med både flere og større hytter.

Hotellet, som for lengst er nedlagt lenger seg nesten som et Soria-Moria slott mot skyene.

Kafeen så ut som den var blitt privat hytte. Godt gjerdet inn med diger port.  Selv tjernet hvor hyttevellet arrangerte påskeskirenn de første årene jeg var med opp hit var gjerdet inn. Privat brygge med liten båt i tilknytning  til hytta som en gang var kaffe’.

Butikken som var oppe i påsken og i skoleferier er også historie. Men hyttebygging er det, så det er fremdeles masse liv og røre her på Søndre Fjellstølen.

Setrene er her fremdeles. Hvor mye de er i bruk som setre er jeg mer usikker på. Men det er ikke mange år siden det var bølinger med melkekyr på minst en av setrene.

Vi fikk oss en halvannen times tur, Charlie Chihuahua og jeg. Nå venter snart middag. Jeg tror Gamle Gubben Grå hår begynt å svinge seg inne på hyttekjøkkenet. Jeg nyter Solas siste stråler ute på plattingen.

13 kommentarer

Siste innlegg