Hva er viktigst?

Innlegget under er et leserinnlegg jeg skrev i lokalavisen etter at jeg hadde lest avisens artikkel om budsjettforslaget til Rådmannen.

I en kommune hvor vi tar oss råd til å flotte oss med to ordførere på heltid og to rådmenn mener rådmannen at vi skal kutte i helse og omsorg. Kutte 3,2 millioner på tilbudet til dem som er øverst i omsorgs-trappa, de som trenger mest hjelp. Kutte 20 millioner på sektoren totalt.

I en kommune som har et skrikende behov for sykehjemsplasser mener rådmannen at et kutt på 3,2 millioner knapt vil være merkbart for brukerne.

Hallo, vi har leide modulbygg stående på Austjord fulle av sykehjemspasienter som et tydelig bevis på at vi har for få institusjonsplasser.

Vi hørte på en informasjon fra KS i forrige kommunestyremøte at vi i framtiden vil trenge 220 flere sykehjemsplasser i kommunen.

Svaret til rådmannen på den utfordringen er «Kutt ned på antall sykehjemsplasser!»

I en kommune hvor vi svir av to millioner på en «strukturutredning» innen helse og omsorg med innleie av konsulentbistand som den største kostnaden.

I en kommune hvor den største debatten i det politiske «Ad hoc utvalget» som skal lede dette arbeidet så langt har gått på hvor mye lederen av Adhoc-utvalget skal ha i godtgjørelse. I denne kommunen, i vår kommune, har vi ikke råd til å opprettholde det tilbudet vi har i dag.

I vår kommune ser ikke rådmannen andre muligheter enn å kutte 3,2 millioner i sykehjemstjenestene til de svakeste i samfunnet. De som ikke lenger kan tale sin sak selv.

I dette leserinnlegget viser jeg til mulige innsparinger på rundt 4 millioner, ved å nøye oss med én ordfører, én rådmann og å droppe utstrakt konsulentbruk.

Det var alt jeg rakk mens jeg tok morgenens første kaffekopp.

Jeg er overbevist om at når vi i Rødt får studert budsjettforslaget fra rådmannen nærmere, vil vi i vårt budsjettforslag ha funnet inntjening til samtlige av de 20 millionene som rådmannen ønsker å kutte i helse og omsorg.

4 kommentarer
  1. Nå kan det jo være at det foreligger hemmelige planer om å smitte de mest sårbare eldre med corona for å få ” naturlig avgang” og frigi plasser. Slemt? Vel, det var en artikkel på nettsidene til NRK om demente på et sykehjem. En vakker artikkel, forsåvidt, men jeg ble fullstendig opphengt i bildene der pga de ansatte og deres munnbind-bruk. En mannlig ansatt hadde munnbindet helt nede på haken der han stod og snakket med en beboer, en kvinnelig ansatt hadde munnbindet over munnen, ikke nesen. En tredje ansatt så ut til å ha munnbindet korrekt på plass der hun stod og skulle dusje en beboer. Hurra for henne! Når jeg ser sånt, skremmer det at en del, inkludert leger, ønsker å slippe smitten løs i samfunnet for å oppnå flokkimmunitet, mot at man beskytter de mest sårbare. For det klarer de ikke…ikke i det hele tatt.

   Storkommunen her lukter snart på ROBEK, så sammenslåing fremstår som svært dyrt. Men det er slik det blir når de skal sørge for lukrative lederstillinger til alle i den nye kommunen. Gudene forby at noen kommunalt ansatte byråkrater sies opp.
   🙄
   De skal spare her også, og det kommer til å gå utover de svakeste, enten de er veldig små eller veldig gamle, eventuelt psykisk utviklingshemmede i diverse aldre. Jeg tør vedde hodet mitt på det.

  2. Jeg tror ikke du står i fare for å miste hodet på grunn av det veddemålet. Budsjettkutt går så og si alltid ut over de svakeste.
   De trenger ikke noen plan med aktiv smitte av korona for å skaffe nok sykehjemsplasser. De har allerede mange mekanismer til å redusere antall liggedøgn i institusjon. Jeg vil ikke utdype nærmere. Det gjør for vondt. Vi har alle hatt eldre vi har brydd oss om.
   Det er mye rar munnbind bruk å se, også blant helsepersonell.
   Flokkimunitet tror jeg på. Men det er ikke på sykehjem og sykehus der beboere og pasienter er i risikogruppa for å bli alvorlig syke vi skal skape det. Om man er enig eller uenig i Regjeringens smittevern anbefalinger er i grunn uvesentlig. Vi må likevell rette oss inn etter de.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg