Hva vil natten bringe?

Mens vi tre andre her i huset drar av gårde på jobb tidlig om morgenen nyter Charlie Chihuahua herrens glade dager her hjemme. Mesteparten av tiden tror jeg han benytter til søvn.  I går hadde ham blankt nektet å gå ut før jeg kom hjem klokka halv ni om kvelden.

Når vi andre så gikk til sengs rundt klokka 11 om kvelden hadde Charlie så vidt våknet til liv.  Han ville heller leke enn sove. Først rundt midnatt falt han til ro.

Ved ett tiden ble jeg vekket. Charlie hadde fått liv i Gamle Gubben Grå og de småkranglet litt før Gamle Gubben Grå med et stort sukk sto opp for å slippe Charlie ut i hagen. Det tok et kvarters tid før Gubben var tilbake på soverommet. Charlie hadde han latt bli igjen i stua.

Vel det tok den tiden de tok å nesten finne tilbake til søvnen før jeg ble dratt tilbake fra Drømmeland av febrilsk kloring på soveromsdøra. Det var bare å stå opp å slippe kloregraveren inn. Av erfaring vet jeg at han ikke gir seg. Jeg har ikke tid til å male soveromsdøra før jul.

Litt over to, eller hadde klokka passert halv tre? ble jeg vekket av Charlie som tråkket rundt i ansiktet mitt. Tegnene var ikke til å ta feil av. Han ville ut- igjen! Jeg sendte et bedende blikk bort på Gamle Gubben Grå,  men han sov tungt (eller var klok nok til å late som). Så da var det bare å stå opp og la Charlie få nok en luftetur i hagen.  Det tok litt tid, det var kaldt å stå i døråpningen å titte ut på snøen som dalte ned og samtidig holde et så våkent øye som mulig ( tid på døgnet tatt i betraktning) på Charlie ute i hagen. Hadde liksom ikke lyst til at han skulle snike seg under hagegjerdet å begi seg på tur i nabolaget. Hadde ikke lyst til å vandre i nettoen rundt på boligfeltet å lete etter han I snødrevet, hadde heller ingen trang for å kle på meg å ta en nattlig luftetur. Heldigvis kom Charlie inn igjen uten å ha forlatt hagen, og vi kunne på ny finne senga.

Like raskt var det merkelig nok ikke å finne søvnen. Så fra da og til vekkerklokka ringte klokka 6 tror jeg jeg knapt har hatt blund på øynene.

Litt trøtt i dag morges.

Vel, i kveld har Charlie fått både en og to lufteturer. Ikke bare en liten runde i hagen, men to ordentlige runturer. Håpet er at vi alle får en rolig natt.

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg