Hyttepåske…

Da er vi snart klar for avreise, håper jeg.
Jeg har pakket det jeg skal ha  med meg,
Gamle Gubben Grå stresser rundt med det han skal pakke. Han har alt vært en tur i byen etter noe han “bare måtte” ordne.  Jeg  har alt vært oppe under taket i raseri fordi han måtte til byen. Går det ikke an å bare pakke bilen og komme seg av gårde?

Jeg har sagt til Datteren at vi skal dra klokka 10 – 11. Hun svarte at da blir den vel 11 da kjenner jeg familien min rett. Nå er klokka 9.37.  Jeg frykter hun får rett.

Når vi har plukket opp Datteren skal vi handle mat slik vi ar lovet Datteren.  Det tar jo også sin tid.
Det er ti mils kjøring herfra til Bagn, og så en halvtimes kjøring videre oppover til hytta.  Jeg tipper klokka er godt over 13.30 før vi er oppe ved hytta.

Ingen av oss har vært på hytta siden snøen begynte å falle en gang i desember eller der-omkring. Her er det verken “Ring hytta varm” eller innkjørsel med varmekabler.  Det betyr at vi har en gravejobb å gjøre før vi kommer oss inn i hytta, får fyrt opp, pakket ut og kan nyte hyttelivet.  Ja, og gravd vei til utedoen langt nede i lia.
Jeg tipper at klokka kommer til å være nærmere 16 før vi kan tenne bålpanna, benke oss i solveggen og nyte påskefjellet.

Noen ganger finner jeg det litt merkelig at jeg som absolutt ikke er glad i vinteren drar til fjells på denne tid av året.
Hallo!!! Det er bart her i lavlandet. I går fant jeg frem småskoene – og vårjakka har jeg brukt et par uker allerede.
Hvorfor oppsøker jeg frivillig snø, is og kulde?

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg