Kjerringa kokkelerer.

I dag skulle vi ha Ovnsbakt Capresesalat med agurk og svinefilet til middag.  Jeg vet jo at mat gir klikk, og siden det var jeg som skulle lage maten bestemte jeg meg for at i dag skulle jeg huske både å ta bilde og å skrive blogginnlegg. Husk bilder mens du lager maten og når maten er ferdig skrev Solliv i en kommentar, så når jeg satte I gang på kjøkkenet lå mobilen klar på kjøkkenbenken.

Jeg startet med å sette på stekeovnen og skjære svinefileten opp i 2 cm tykke skiver. Så brunet jeg fiketskivene i et par, tre minutter på hver side I en blanding av olje og smør mens jeg saltet og pepret kjøttet.

Det brunere kjøttet ble så lagt i en ildfast form.

En halv kilo tomater ble delt i to og lagt over kjøttet. Det samme ble biter med mozarella ost, og så ble formen satt i stekeovnen.

Så laget jeg en pesto av pinjekjerner, reven parmesanost, frisk basilikum, persille og olje.

Kjekt med krydderurter fra egen krydderhage.

Når kjøttet var ferdig i ovnen, ca 10 minutter på 200 grader, tok jeg og fordelte pesten oppå kjøttet og tomatene.

I mens hadde jeg også laget agurk-spaghetti. Du tar en potetskreller, ostehøvel eller lignende og skjærer lange, tynne remser av agurken.

Agurk- spaghettien ble lagt oppå retten før servering.

Oppskriften fant jeg I Magasinet for Dagbladet for 20. Mai i år.  Det smakte godt med et glass rødvin til. Men jeg ville kanskje ha byttet ut agurken mef ris, stekte poteter eller pasta. Ikke fordi jeg ikke ble mett, men fordi jeg synes agurken gjorde lite av seg. Druknet litt i de andre smakene og ble liksom bare vassen.

 

 

 

4 kommentarer

    1. Takk for delikate bilder og bilder underveis. Så riktig så godt ut.
      Det var lekkert med agurk, men jeg ville som deg..Byttet ut med noe ris/pasta – noe sånt.
      Men agurk var lekkert og innbydende. Det var kanskje poenget med oppskriften også.

      1. Takk. Mulig det var hensikten med agurken, ellers så er der jo mange som ikke skal ha ros, poteter, pasta eller noe som ligner på det.
        Det var veldig mettende uten det.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg