Litt mat-prat…

Har fått en god del kommentarer på at flere av dere lesere savner matinnleggene mine. (I det minste har jeg sett det nevnt i en kommentar.)  Så dere i dag skal jeg dele et innlegg om søndagsmiddagen vår.

Blåskjell er utrolig godt. Er enkelt og lage, og er utrolig rimelig mat. Nettet jeg kjøpte i går kostet 59 kroner.  Det er mer enn nok mat for to.

Som regel damper vi blåskjellene i hvitvin, gjerne en rest som er igjen i kjøleskapet. Det er ikke så mye som skal til. Det er dampen mer enn væskemengden som får skjellene til å åpne seg.

I dag prøvde vi en ny vri. Jeg fant en oppskrift på Blåskjell med ingefær, kokos og lime i et av de interiørbladene jeg kjøpte på loppemarked for et par uker siden.

Finhakket ingefær, chili og hvitløk ble frest i litt smør i en kjele. Så tok jeg i en teskje grønn karripasta og en teskje karri. En gulrot, en stilk stangselleri og en sjalottløk ble kuttet i småbiter, og puttet i kjelen når det andre hadde frest litt. Samme med et par desiliter hvitvin. Når det hele hadde kokt opp og redusert litt, altså kokt litt inn, helte jeg i blåskjellene, 5 dl kokosmelk og en oppkuttet vårløk. Satte så på lokket og lot blåskjellene dampe til de åpner seg. Det tar ikke så veldig mange minuttene. Strødde over litt oppklipt koriander, og kunne så be Gamle Gubben Grå sette seg til bords.

Maten ble servert med limebåter som vi brukte til å presse limesaft over skjellene. Ved siden av tok vi rundstykkene som var igjen fra søndagsfrokosten. Vi pleier å varme en pakke med sånne halvstekte rundstykker på søndager.

Enkel og god middag som gjør seg på bblogg.  Kanskje en idé til 17. Mai?

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg