Litt slarving…

Tekoppen er på plass med god, varm og velduftende te. Det er søndag og ingen planer, Været lokker til innekos. Jeg har all verdens tid til å sitte her og småprate med dere kjære lesere. Og hva snakker man om når man sitter der med rykende te- og kaffekopper og har all verdens tid? Jo, det er vel fort gjort at man utveksler litt nyheter og kommentarer om felles kjente.

Ida Wulff har et innlegg om tips til middag til de minste barna. Ja, jeg vet det er et litt gammelt innlegg, men det er da ikke min feil at dama ikke har fornyet seg de siste fjorten dagene.
Men altså, det minste barnet vårt er Yngste Sønn. I går spiste ikke han middag sammen med oss. Vi skrek opp loftstrappa at det var mat, men ingen reaksjon. Om han sov eller på annen måte var oppslukt av sitt aner jeg ikke. Vi maser ikke, og lar fyren komme når han blir sulten. Men kanskje Ida Wulff sine ideer kan få til at vi har felles middag med “det minste barnet” selv om han har fylt 25.

✨ 1. La barna delta i matlagningen. 
I går hadde vi tomatsuppe fra pose. Jeg er litt usikker på om det hadde vært smart om Gamle Gubben Grå, som har 40 år bak seg i kokkefaget skulle rope etter hjelp for å varme en suppepose. Mulig det hadde blitt tatt som et tegn på at opphavet hadde blitt stokk senil.
✨ 2. Lag morsomme former og figurer!
Litt usikker på om hvordan man lager figurer av tomatsuppe…
Gamle Gubben Grå kunne sikkert ha stukket ut brødskivene han serverte ved siden av med pepperkakeformer, men jeg tviler på at det ville lokke Yngste Sønn noe mer ned trappa om vi hadde ropt opp at han kunne få brødskive formet som et hjerte eller en gris,
Eller kanskje han hadde tatt en tur ned av ren nysgjerrighet. Hadde han da sett sin far stå å maltraktere brødskiver med pepprkakeformer hadde han i beste fall vare hoderystende tuslet opp igjen på loftet, eller mer trolig kommet med en lang utgreiing om matsvinn.

✨ 3. Server forrett på en smart måte som gjør at barnet (nesten) garantert ender opp med å smake.  
Det var garantert der vi gjorde feil! Vi hadde ingen forrett.
Når jeg tenker meg om er det nok relativt sjelden vi har servert tre retters middag her i huset hvis det ikke har vært selskap og en litt større begivenhet. Forrett er det helt klart sjelden her i huset, samme om jeg tilstreber en litt herskapelig stil.

✨ 4. Spis det samme, og spis samtidig
Det er jo det jeg prøver å få til!!  Det er samværet jeg søker. Jeg er ikke redd for at Yngste Sønn ikke skal få i seg næring. Han sulter ikke i hjel ved brødboksen, og lager seg mat selv hvis og når han vil.

✨ 5. La barna spise selv,
Jeg hadde helt klart ingen planer om å sitte å mate en 25 år gammel mann, det hadde nok ikke Gamle Gubben Grå heller.
Jeg er rimelig sikker på at det ikke er frykten for tvangsmating som gjorde at han ikke tok turen ned loftstrappa.

Synes ikke Idas råd var til stor hjelp, annet enn muligens det med forretten. Skal prøve ut det i dag.  Så jeg fyller tekoppen og hopper raskt videre.

Det er sol og varmt på Kreta skriver Kreta Halvorsen.  Kjenner i hele kroppen at det ikke hadde vært feil med litt sol og varme her jeg sitter med tekoppen inntullet i golfjakke og ullpledd. I kveld skal det fyres i peisen. Det har jeg bestemt!

Fyre på peisen, sløve i sofaen og kjenne på at det er søndag, oktober og ingen som forventer at en skal finne på alt mulig rart. Ingen som deler bilder av tur på stranda eller endeløse vidder med hvite skispor. Kanskje en og annen sopp-plukker som deler bilde av dagens funn, men det begynner å roe seg på den fronten og. Forresten har vel elgjakta starta? God grunn til ikke å dra på skautur,
Oktober i Norge er ikke så verst når jeg får tenkt meg om. Jeg kan sløve med god samvittighet akkurat som Monica.

Ole leker Snowden, og publiserer 15 år gamle dokumenter som visstnok skal bevise at også NATO driver med psykologisk krigføring. Jeg blir ikke overrasket, føler heller ikke at 15 år gamle dokumenter på engelsk er noe jeg gidder å studere. De andre dokumentene han linker til har jan som vanlig skrevet selv. Jeg begynner som så ofte før når jeg leser den bloggen å nynne på Inne i mitt hode og klikker meg raskt videre.

Morsmiddag røper hvordan man kan komme på topp ti på bloggtoppen.
Temaet vekker helt klart interesse. Det er ti dager siden jeg oppnådde en slik plassering sist, og lenge siden jeg var fast blant de ti beste. Nå som jeg endelig har fått en avtale om samarbeid (kommer mer i løpet av de neste ukene) hadde det vært greit om jeg klarte å avansere litt på den lista.
Jeg leser at en bør ha stå-på-vilje, og det har jeg helt klart. Ellers hadde jeg gitt opp for lengst.
En bør legge ut flere innlegg daglig, leser jeg videre. Nå har vel jeg heller redusert mengden daglige innlegg den siste tiden uten at det har redusert antall sidevisninger eller plassering på lista, så jeg tror ikke løsningen er å spamme forsida på blogg.no.
Så var det det med å skrive om temaer som opptar leserne….  Skal man følge den tankegangen helt ut så er det eneste blogglesere er opptatt av mat.  Litt trist å innrømme, men jeg tror Morsmiddag er inne på noe der…
En bør og skrive morsomt å by på seg selv. Det håper jeg at jeg gjør. Sev om jeg vet at ikke alle synes det er morsomt når jeg kommenterer akkurat deres blogginnlegg.
Hvor vidt jeg inspirerer er jeg kanskje mer usikker på, men jeg tror jeg har både kunnskap og klokskap om mange av temaene jeg tar opp. Jeg håper og det oppleves som at jeg gir koselige tilbakemeldinger til de som kontakter meg.
Trofaste lesere har jeg, noen deler innleggene mine i det minste av og til.
Joa, jeg har ikke gitt opp håpet om å etablere meg litt høyere på bloggtoppen enn jeg er akkurat nå. Og jeg ser enkelte områder hvor jeg kan forbedre meg.

En ting jeg nok ikke kommer til å ha er sånne ukesmenyer. Har prøvd en gang eller to uten at det ble den store suksessen, men jeg må nok bli flinkere til å skrive om hva jeg spiser.  For fra Mors middag gikk klikkene raskt via ukesmenyen til Mat fra bunnen til Allan og hans planer for søndagsmenyen. Det er det jeg sier, det dagens blogglesere er opptatt av er mat.

Jeg gjør meg raskt ferdig med all matpraten og hopper videre til nummer fem på lista. Det er Bunny. Alle som leser begge bloggene, altså min og Bunny sin, jevnlig vet at jeg ikke leser Bunny sin blogg og at han ikke leser min, Sånn offisielt. I smug hender det nok både titt og ofte at vi er inne og leser bittelitt hos hverandre. Ikke sant Bunny?
Vel Bunny skriver heldigvis ikke om mat. Jeg er som kjent ikke så opptatt av å lese matblogger.
Han skriver muligens mer om drikke. Innlegget heter vorspiel på balkongen. Det ser ut som om Bunny har det riktig koselig på balkongen. Jeg håper den var glassvegger rundt, for ellers tror jeg det var litt kjølig  i Drammen i går kveld. Her på Hønefoss fristet det ikke å sitte verken på tram eller terrasse.

Litt godt drikke var det muligens hos Doc og Dask også. Det skrives om et hyggelig lag.

Vibbedille har hatt trekning på en Give away. Jeg vant ikke. Muligens ikke overraskende, siden jeg ikke deltok. Har i grunn nok av garn og halvferdige strikkeprosjekt. Begynte på ei lue i slutten av forrige uke. Den burde sikkert vært ferdig nå, men jeg er ikke den ivrigste strikkeren. Den skal bli ferdig før jul. har sånn halvveis tenkt at det skal være julegave.

Vivian skriver om de små øyeblikkene. At hun samler på de.  Det er noe vi alle burde tenke på. De små øyeblikkene. Det synes jeg mange her i bloggblokka er flinke til, og flinke til å minne hverandre på.

Helt på toppen av bloggtoppen troner Toms matprat. Jeg tror ikke det kun skyldes Fisketaco-sjarkene. men en kan aldri vite. Blogglesere er, som jeg har påpekt en del ganger før i dette innlegget, utrolig opptatt av mat.

I dag er det jeg som har ansvaret for middagen. Det kan det jo bli et bloigginnlegg av. Forrett må jeg vel og diske opp med, i følge dette innlegget. Det kan være lurt å følge med på denne bloggen man vet aldri hva som kan dukke opp av små og store kjerringtanker.

 

 

 

 

 

 

 

 

8 kommentarer
    1. Oppskriften på Topplassering denne uka er å REposte gamle blogginnlegg sånn ca hver 3.time – SÅ det er bare å sette i gang og i løpet av et par dager inntar du 1.plassen 🙂 Ikkje vanskelig å fikse om du har tiden til å gjøre det hehe

      Eg skal i barnebursdag å kose meg 🙂
      Lag deg en fin søndag
      Vibbedille 🙂

      1. Blir nok ikke noen reposting av gamle innlegg her i gården. (Selv om jeg vet om et par gamle innlegg som ved reposting nok hadde fått meg i rekordfart oppover lista)
        Kos deg i barneselskap.

    2. Takk for dagens oppdatering om topp bloggere:) Ja, det ser ut som mat trekker lesere. Jeg ble veldig overrasket faktisk i dag da jeg kom opp nr 22 på liste. Det var et mirakel:) Jeg la ikke ut om mat oppskrift heller:)

      1. Jeg tipper mange var glade for å se deg tilbake på blogg . Du har garantert vært savnet av flere enn meg.
        Du kan sikkert dele noen spennende oppskrifter med oss og oppnå mange lesere.

    3. Mye mat, men mat må vi ha – men de deler nok i mange matgrupper og får mange lesere.
      Når man skriver sånn her og nå blogginnlegg så er det ikke noen steder å dele synes jeg.
      Og er på Tik Tok og alt det der, jeg orker ikke flere steder å dele meg på..

    4. Hmmm, dumt å være mer opptatt av å spise maten enn å skrive om den, skjønner jeg 😉 Og jeg er enig med solliv: jeg orker ikke flere plattformer å hverken dele meg på eller følge med på!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg