Det har kommet et nytt mat-tilbud på torget i Hønefoss. I de gamle lokalene til Kremmerhuset er det kommet et sted som selger italienske focaccia-sandwich. De lokket med ferskt brød, italienske skinker og salami fra Ask Spekehus på Jevnaker i en artikkel i lokalavisa her om dagen, og i dag fant Gamle Gubben Grå og jeg ut at vi ville teste tilbudet.
Vi tok turen innom da vi var i sentrum tidligere i dag. Siden vi hadde med hundene gikk vi for take-away, og nøt heller lunsjen hjemme på egen terrasse enn på en krakk på torget.
Hva skal en si om maten? Aveva un sapore incredibilmente buono! er i følge google-translate sånn noenlunde dekkende. Dette var godt, veldig godt, så dette kommer vi garantert til å gjøre igjen. Foccaciaene ble varmer mens vi venter, og så fylt med det vi gadde bestilt. Jeg spiste en med seranoskinke, ruccola, ost og akkurat passe med påsto. Den var utrolig god. Gamle Gubben Grå testet ut en med salami fra Ask. Han var enig i at den var god, men han klaget litt over for mye mozarella.
Tror det er en av de første gangene jeg har hørt at Gubben har klaget over at det er for mye av noe på matveien. Ja bortsett fra en gang i Trondheim hvor det var spis så mye du vil for en viss sum. Ungene siterer han fremdeles på utsagnet han kom med utenfor teltet på campingen den kvelden. Jeg skulle ikke ha tatt den siste desserten..
Men nå skulle det ikke handle om Trondheim for lenge siden, og for lengst fortærte desserter. Nå skulle det handle om foccacia fra det nye tilbudet i Hønefoss. Da er konklusjonen at dette var godt, veldig godt!.
Dette høres og så godt ut. Da nyter man lunsjen sin da. Moro med nye steder å handle.
Disse var helt nydelige. Håper Hønefoss folk benytter seg av tilbudet.
Det ser også veldig godt ut! Ville ha valgt som deg- skinke fremfor salami. 🤗
Jeg er veldig glad i god skinke. Vokste opp med at vi speket skinke fra egen gris.
Jeg vokse opp uten egen gris, men med elger! Speket elgkjøtt var del av mitt kosthold, men jeg likte ikke det så godt. Likte mye bedre ordentlig skinke – altså av svin. 🤗
Det er vel gjerne slik. Faren min fisket det meste av fisken vi spiste. Masse ørret fra vannene på Nordmarka og Krokskogen. Jeg ville heller ha fiskepinner fra Frior. Speket elgkjøtt må jo være utrolig godt, og mer smakfult enn skinke.
Foccacia er jo veldig godt uansett spør du meg. Uten noe som helst inni 😀
Det er jeg enig med deg i.