Luksuskarantene…..

Hallo, godt folk!  Håper du koser deg der du sitter i karantene og gomler dasspapir og Joikakaker. .
Jeg tror vi skal overleve her i Drømmehuset  og, selv om lageret av dopapir og Joika er relativt lite.  Fryseren er full.  Det er oftere at vi putter noe opp i den at vi tar noe ut.  Der har vi multer, håndplukket på fjellet sist høst, tyttebær og blåbær like så.  Vi har kirsebær og noen sånne frosne poser skogsbær fra en gang jeg hadde planer om å lage noen smoothie. Et par kalkunbryst Gamle Gubben Grå handlet inn til nyttårsaften før jeg fant ut at den skulle tilbringes på hytta på fjellet uten steikeovn fant jeg og. Ja, når jeg står her på hodet oppe i fryseren finner jeg både røkt kveite og hummer, steinsfjord-kreps og hjemmebakt brød.
Rekk opp hånda den som har lyst på Spaghetti ala Capri!
Jeg tror jeg tar hummer til forrett, kalkunbryst til hovedrett og iskrem med varme multer til dessert. Det må da finnes litt iskrem nede i denne fryseren? Hvis ikke har jeg tid til å lage den.  Jeg vet det er litt fløte i kjøleskapet.

I kjøkkenskapene har jeg ris, pasta, hermetiske tomater, mais og en hel haug med artisjokkbunner.  Jeg har mengder av forskjellige typer mel, og mye annet som på et eller annet tidspunkt har blitt puttet opp i skapet eller ned i skuffen.  Krydderhylla strutter av krydderglass, Det er bare fantasien som stopper meg.  Jeg har mat og fantasi nok – selv om jeg ikke hamstret dopapir. Vi skal bruke denne merkelige tiden til å leke oss på kjøkkenet.

Venninna mi ga meg en koffert med rødvin til jul.  Den er langt fra tom.  Det er ikke noen lagringsvin, så jeg har ikke dårlig samvittighet om jeg nyter litt god rødvin til kalkunen.
Ja, jeg vet du kjøpte opp alt flaskevannet samtidig som du hamstret dopapir og Joika. Det er deg vell unt. Kos deg så masse!

Tømmer jeg grønnsaksskuffen for de litt slappe gulrøttene, den rynkede paprikaen og de to rødløkene får jeg deilig ratatoile – eller noe som ligner.  Og også i kjøleskapet er det masse spennende.  Halvfulle salsaglass og tørre osteskorper. en pakke bacon eller kjøttdeig fra fryseren og jeg tryller frem den lekreste pasta-rett, mye bedre enn Spetti på boks.  Jeg baker noen hvitløks-baguetter og har ved siden av.  Jeg har tid til det i dag.
Kos deg med hermetikken.

La oss bruke disse merkelige dagene til å kose oss å kjøkkenet.  Lage mat fra bunnen av.  Eksperimentere litt.  Livet er for kort til å spise joika og dopapir.

 

 

 

 

10 kommentarer
    1. Haha! Jeg har hatt svin ytrefilet med bernaisesaus og sånt. Ja, jeg gadd lage det til selv om jeg bor alene. Noe skal man bruke tiden til, så.. Jeg har også mye i fryseren og har ikke hamstret. Faktisk ikke handlet denne uken.

      Så forresten at en eller annen kommenterte salmonella-karbonadedeigen Coop trekker tilbake. ” Endelig får folk bruk for alt dopapiret de hamstret” Liker conora-humoren som popper frem her og der.

    2. hi hi ,der sa du det :=) vi har jobbet med å tømme fryseboksen siden 8 desember,og ennå er der mat nok for flere uker og som deg har eg mat bade i kjelleren på matbuda og spisskammerset på kjøkkenet,tror vi som bor på bygda er flinkere å ha et matlager enn dei som bor i by,uansett så behøver ingen å hamstre,det er nok av mat til alle på butikken,og vi kan alle lære å spise opp maten vår og ikke kaste den,alle kan tørke seg i rumpen med litt mindre mengde papir enn mange i dag bruker,ser ofte toaletter så fulle med papir der personen ikke har trykket ned,det hadde vært tørk til mange ,kanskje det Norske folket lærer mye i disse tider

    3. Jeg fatter ikke greia med dopapiret? Men det er visst sånn verden over. Dopapirprodusentene gnir seg i hendene, og skjønner ikke bæret de heller 😉
      Jeg har ikke full fryser, den har jeg nemlig jobbet med å tømme. Kunne visst ha ventet litt med den jobben. Men jeg har så jeg klarer meg en stund likevel, av forskjellige greier, og så skal jo butikken fortsatt ha åpent. Jeg må bare få noen til å handle for meg 🙂
      Herlig med ordentlig hjemmelaget mat, det skal bli koselig det 🙂

    4. Egentlig en veldig god ide , å lære seg å lage mat fra bunnen av nå når man har så god tid … ferdigmat spiser jeg sjelden, lager heller for flere dager, eller flest netter for min del da,for middag spiser jeg som oftest om natten… Men du , de artisjokkbunnene kunne du gjerne delt en oppskrift med. Det har jeg aldri laget noe ut av

      1. Ikke jeg heller. Men Svigermor pleier å gi oss matkurver fra Spania i julegave og bursdagsgave, og da pleier det å dukke opp slike bokser med artisjokkbunner. Må snart finne ut hva jeg skal bruke de til.

        1. Luksuskarantene er definitivt i min ånd <3 Artisjokk kan man ha på pizza, som påleggsgarnityr og i salat. Skal være veldig sunt og får litt fart på magen (høy fodmap). Tror den er kjent for å være afrodisiak også 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg