Mer mat

Ukemenyer. De fleste av mine lesere vet hva jeg mener om slike innlegg, og her sitter jeg for andre dag på rad og skal lage en ukemeny. Livet føles ikke rettferdig.
Det ble ikke noen marengsbunn i går. Ikke noe kaffe i kurvstolene på trammen heller.  Kjerringa lå rett ut under pelspleddet på sofaen slått ut av forkjølelse. Da frister det ikke å sette seg ut på trammen for å drikke kaffe i øs, pøs regnevær. Ikke hadde jeg energi til å mase på Gamle Gubben Grå om den marengsbunnen heller. Det fikk holde at han dro til byen for å kjøpe Paracet, Halslinser og cola til meg.

Men det var ukemeny dette skulle handle om.
Så da blar jeg i utklippshaugen min og kommer med ukemenyen for neste uke her i Drømmehuset. Så har dere hele helga til å lese dere opp og skaffe ingredienser på.

Mandag har jeg planer om at det skal lages Islagkake med sommerbær. Høres som noe som kan nytes på trammen hvis sola skinner. Det er to marengsmandelbunner fylt med hjemmelaget jordbæris og pyntet med blåbær, jordbær, hvit- og mørk sjokolade.
Tror vi må rydde plass i fryseren før mandag skal vi få plass til denne. Men du så digg om det blir noe av.

Tirsdag litt enklere men ikke mindre sommerlig. Da blir det Jordbæris på pinne. 
Det er hjemmelaget jordbæris frosset ned i engangskrus.

Onsdag har jeg planer om å lage browni-kaffeis-sandwich. Det er hjemmelaget browni i en ganske tradisjonell oppskrift. En iskrem med kaffe og honning som skal ha softis-konsistens mellom to lag med brownie. Den skal serveres sammen med kaffe og litt krem.

Torsdag skal jeg til legen til sjekk. Da er jeg sikkert litt opptatt av blodsykker og det å fremstå som sunn. Så da er det slutt på iskrem og andre herligheter. Da blir det Melonsalat. Den består av tre typer melon sammen med spinat, fetaost og pinjekjerner. Kjenner jeg Gamle Gubben Grå rett blir det enten forsøkt lurt bacon opp i salaten eller servert sammen med for eksempel svinekoteletter.

Fredag er det helg og kanskje kommer Svoger. Da skal vi bake Lagkake med bringebærskum. Et ganske så tradisjonelt sukkerbrød fylt og dekket av bringebærkrem og toppet med alle de bærene du finner i butikken.
Er det noen som trenger å føle at det er vår så er det Svoger.

Lørdag blir det Sandvich med rekesalat. Greit å ha med hvis vi skulle ta med Svoger på tur ut for å leite etter våren.

På søndag skal jeg på årsmøte i Rødt Buskerud. Da må karene klare seg selv. Da tenkte jeg de kunne kose seg med litt Laksedip med salatbåter før Svoger koser seg i kø innover til Oslo. Kjenner jeg han rett vil han forsøke å komme seg relativt tidlig av gårde.

Alle oppskriftforslagene mine denne gangen er hentet fra Hjemmet 25.2021 (dansk utgave). dere vet meg og gamle ukeblader….

8 kommentarer

Siste innlegg