Minestronesuppe

På lørdag hadde vi Minestronesuppe til middag. Laget fra bunnen av av meg. Jeg klarte til og med å huske å fotografere før jeg katet meg over maten slik at jeg kan ha et matinnlegg liggende på vent til en av disse evinnelige matbloggene ligger på plassen over meg på topplista. Det er jeg glad for i dag.

Oppskriften på Minestronesuppa fant jeg i Hytteliv 9/17. Der er den servert med grønnkål-chips. Den chipsen droppa jeg. Har forsøkt å lage det før, og det ble ingen suksess her i huset.

Jeg begynte med å finhakke en løk og 2 fedd hvitløk. Så skrelte jeg en gulrot og skar den i små biter, skar en stilk stangselleri i skiver og en bit sideflesk i terninger.

Løk og hvitløk ble frest blanke i olje i ca 5 minutter på middels varme. Så tok jeg i grønnsakene og flesket og lot det surre ytterligere fem minutter.

Tok så i 1ss tomatpure, oregano, 1 laurbærblad, 1 liter kyllingkraft, 2 dl tørr hvitvin, 500g plommetomater skåret i to og en skalk parmesan og lot suppa syde under lokk i 40 minutter.

Så tilsatte jeg 2 dl pasta, lot det få den koketiden det skulle ha i følge pakka med pasta, og tok så i en boks avrente  bønner. Lot bønnene og få noen minutter i gryta før jeg serverte,

Suppa var god og mettende og falt i smak hos de andre her i Drømmehuset.

6 kommentarer

Siste innlegg