Morgenstund har…..

Hva er den lyden?  Hva søren er den lyden? Jeg blir halt ut av søvnene av en lyd ett eller annet sted i huset.  Jeg myser mot klokkeradioen. Klokka er 06.30.  Det er første pinsedag. Hva søren er det som lager lyd?

Jeg glipper med øynene. Forsøker å få jagd drømmer ut av hodet og får klarnet hodet.
Det er en elektronisk lyd ett eller annet sted. Alarm eller dataspill eller…..   Det er søndag, pinse og fri for alle i huset.  . Myser bort på plassen til Gamle Gubben Grå. Har han stått opp og sitter og ser på en idiotisk filmsnutt på facebook på full guffe? Nei, han ligger og sover i senga ved siden av meg.

Har vi glemt å skru av radioen på kjøkkenet da vi la oss?
Nei, det er ikke radiolyd. Og de spiller neppe en s irriterende lyd på denne tid av døgnet.

Lettere irritert konkluderer jeg det med at det må være Yngste Sønn som gamer.  Får flash-back til da ungene var mindre, vi bodde i huset i skogen. Der sto den stasjonære pc¨n i gangen utenfor soveromsdøra vår. Eldste Sønn pleide å begynne å spille på dataen ved disse tider på søndager om ikke før.  CD spill, gjerne med masse togfløyter eller kvekkende frosker, kaklende høner eller hva det nå var alt sammen.

Men Eldste Sønn bor i leilighet nede i byen. Yngste Sønn pleier å game med øretelefoner, lite lyd, bortsett fra noen litt sinte utrop innimellom.  Jeg resignerer og står opp.

I stua finner jeg Mobilen til Yngste Sønn.  Det er alarmen på telefonen hans som lager denne lyden. Vekkerklokke.  Han snakket noe om at han kanskje skulle sykle en tur til Mount Everest i dag, eller opp og ned Norefjell så mange ganger at det i antall høydemeter tilsvarer høyden på Mount Everest.  Ja, jeg vet. Han har noen helt ville lyster, han og vennene hans.
Jeg får vekket Yngste Sønn, og spør om det er noe grunn til at vekkerklokka hans står og ringer.  Det er det ikke, svarer en trøtt stemme. Så da skrur jeg av den, og håper han var våken når han svarte.

06.30.  Jeg kjenner meg godt. Vet at jeg ikke kommer til å finne tilbake til den gode søvnen.  Jeg hopper i dusjen.  Dagen har startet.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg