Nypesuppe…

Fant ikke noe sopp på turen min i går, men en halvliter nyper ble med hjem i kurven.  Flotte farger og proppfulle av C-vitaminer.

Hjemme ble de renset for stilk og blomst før jeg kokte de møre i en god slump med vann. Når de var skikkelig møre fikk de en omgang med stavmikseren. Så ble suppa silt, kokt opp igjen med litt sukker og satt til kjøling.

Og som så mange ganger før forsvant retten i sultne mager før jeg rakk å tenke på å ta bilde av det endelige resultatet.

Men høsten er ennå ung. Nyper kan plukkes helt til vinteren kommer. Tåler fint en forstått eller tre. Det skal bli mere nypesuppe – og kanskje husket jeg å få tatt bilde.

4 kommentarer
    1. Huskelapp på kjøleskapet: HUSK Å TA BILDE AV MATEN!
      Dere er veldig sultne når dere skal ha mat, har jeg skjønt.
      Neste gang kan du jo plukke rognebær og lage noe gelé eller marmelade. Godt tilbehør til kjøtt.

    2. Har laget rognebærgele og likør flere ganger. Men de trenger en frostnatt eller en natt eller to i fryseren for å få sødme. Haster ikke, men det kommer det kommer

      1. Var på hundeluftetur på sykdomstrygt sted i ettermiddag sammen med datter og dyret hennes. Det endte jo med at vi lå og kravlet i kratt og buskas etter kantareller. Kunne ikke gå forbi dem.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg