Rakfisk

Rakfisk er nesten “nasjonalretten” her på Ringerike.  Det er relativt mange som må igjennom både ett, to og tre rakfisklag i november og desember her omkring. Verken Gamle Gubben Grå eller jeg er blant de mest ihuga fanatikerne, men vi spiser gjerne rakfisk en gang rundt jul.

Så i dag ble det rakfisk til middag, og du så godt det var!  Godt, og i grunn ganske lettvint. Jeg tror fort det kan bli en rakfiskmiddag til i januar.

Ikke verst forresten, det er andre januar og vi har spist årets andre fiskemiddag.

8 kommentarer
    1. Rakfisk med tilbehør er veldig godt! 😋 Jeg har også spist det av sik, men ørret er absolutt best! Gubben og junior liker ikke fisk, så her må jeg isåfall bare lage til meg selv nå.
      Idag skal jeg forøvrig lage broccolisalat (Broccoli, stekt bacon, druer, løk, creme fraiche, salt, pepper og sitronsaft). Smakte det i romjula, og det var virkelig godt! Kan spises slik det er eller som tilbehør.

        1. Broccolien spises rå, – bruker bare det ytterste på bukettene. Klipper baconstrimler i små biter og steker, avkjøles på tørkepapir så fettet renner av. Løk kuttes i små biter og druer deles i 4 eller 6 deler. I tillegg til creme fraiche så tilsatte jeg litt majones og smakte til med salt, pepper og sitronsaft. Man kan egentlig sløyfe baconet, smaker igrunnen like godt uten.🙂 Kan sikkert blande flere ting oppi alt etter smak.😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg