Rakfisk er nesten “nasjonalretten” her på Ringerike. Det er relativt mange som må igjennom både ett, to og tre rakfisklag i november og desember her omkring. Verken Gamle Gubben Grå eller jeg er blant de mest ihuga fanatikerne, men vi spiser gjerne rakfisk en gang rundt jul.
Så i dag ble det rakfisk til middag, og du så godt det var! Godt, og i grunn ganske lettvint. Jeg tror fort det kan bli en rakfiskmiddag til i januar.
Ikke verst forresten, det er andre januar og vi har spist årets andre fiskemiddag.
8 kommentarer
Veldig godt
Jeg spiste det 2 ganger i desember, men hadde ikke vært feil å spise det i januar heller
Vi har ikke spist det før denne sesongen. Men du hvor godt det var.
Rakfisk med tilbehør er veldig godt!
Jeg har også spist det av sik, men ørret er absolutt best! Gubben og junior liker ikke fisk, så her må jeg isåfall bare lage til meg selv nå.
Idag skal jeg forøvrig lage broccolisalat (Broccoli, stekt bacon, druer, løk, creme fraiche, salt, pepper og sitronsaft). Smakte det i romjula, og det var virkelig godt! Kan spises slik det er eller som tilbehør.
Gubben her har vendt seg til rakfisk. Sønn spiste ikke.
Den broccolisalaten hørtes god ut. Koker du broccolien, eller spiser du den rå?
Broccolien spises rå, – bruker bare det ytterste på bukettene. Klipper baconstrimler i små biter og steker, avkjøles på tørkepapir så fettet renner av. Løk kuttes i små biter og druer deles i 4 eller 6 deler. I tillegg til creme fraiche så tilsatte jeg litt majones og smakte til med salt, pepper og sitronsaft. Man kan egentlig sløyfe baconet, smaker igrunnen like godt uten.
Kan sikkert blande flere ting oppi alt etter smak.
Her i huset kan man ikke sløyfe bacon
Høres godt ut. Må prøves en dag.
Delikat bilde og sikkert god rett…Mer her har vi ingen tradisjon på dette..Så dette spiser jeg ikke..
Her er rakfisk tradisjonen sterk. Og det er så godt at vi hadde det i dag og, (Eller vi brukte restene i en rakfisk-røre vi spiste på flatbrød.)