Rester…..

Søndag. Sov helt til 6.20 i dag.  Fantastisk deilig å startedagen uten å måtte stå opp. Uten å se på klokka og mase på noen som absolutt ikke vil, men må stå opp.  Kokkejævel sover ennå. I det minste har han ikke levert dagens første blogg. Ja da, Kokkesnobben er tilbake på toppen av lista. Hadde bare en liten pause i går. Åpning av barnevognbutikker selger mer enn ostesmørbrød med ketchup.

Jeg sto ikke opp for å blogge, men setter pris på en stille morgenstund for meg selv før resten av huset våkner.
Å sove til nærmere halv sju holder når du deler seng med Charlie Chihuahua og Gamle Gubben Grå.  De sover sikkert et par timer til.  Jeg og Kjøteren regjerer oppe alene. Trekker meg en kopp te og ser natten langsomt bli til dag.

Dagen i går bare forsvant. Brukte utrolig lang tid på å få Yngste Sønn opp fra dynehaugen.  Klokka hadde passert 10 før vi var på vei utover til Høvdingen.  Så etter å ha prata litt med Høvdingen gjort lørdagshandelen for han og oss, unnet meg et par brødskiver med kaviar til lunsj og en ørliten strekk på sofaen, ryggen har slått seg vrang, var det tid for å hente Yngste Sønn ute hos Høvdingen igjen. Tok en kaffekopp i barndomshjemmet før vi satte nesen hjemover igjen. Og da var det tid for å sette i gang med middagslagingen.

Selv om kjerringa var litt småamper, ble det ikke “Småsint scampisalat” her sånn som hos Kokkesnobben.
Det ble rester!  Funker greit når folk er sultne. Tar ikke alltid så lang tid heller.  Og det finnes jo så mye mat som er best “dagen etter”.

Denne restemiddagen er bra når det sludder ute, alt er rått og vått og du trenger noe som gir varme i kroppen. og stagger sulten.
Jeg tok resten av søtpotetgryta fra torsdag. Den har stått i kjøleskapet i en isboks.  Det var ei smaksrik gryte, mer suppe med søtpotet, tomatpure kikerter, kokosmelk og currypasta.  Fint smaksatt med spinat og litt frisk koriander.
Så tok jeg i kokte grønnsaker. Rester fra middagen på fredag. Tror det var “bukettblandingen” til Eldorado.  Så også at det sto en halvfull boks med tomatpure i kjøleskapet, så den ble også kastet opp i gryta. (Innholdet altså, ikke boksen)  Så kuttet jeg opp noen kjøttpølser uten skinn som jeg hadde kjøpt for anledningen. Søtpotetgryta var uten kjøtt, men mannfolka her hjemme er ikke så glad i rene grønnsaksmiddager, så siden det er helg…
På fredag hadde vi “Baconrull” til middag. Gamle Gubben Grå disket opp.  Det er en rulade hvor man legger et lag av bacon utover en steikeplate, brer over et lag med kjøttdeig, så et lag med potetstappe – hjemmelaget type, og så et lag med en blanding av stekt løk og stekt sopp.  Ruller det hele sammen som en rulade, og steiker det i ovnen.
Gamle Gubben Gråserverte det med en brun saus, sikkert pose, mulig fresha litt opp. og altså kokte grønnsaker.
Det var utrolig godt, men mektig.  Så det ble igjen litt av baconrullen og. Kuttet det opp og helte det også opp i gryta.  Lot det koke opp, slik at alt ble varmt og skrek “Middag” så det ljomte i veggene.
Den resten av restemiddagen som nå er igjen, skal hundene få dele etter dagens søndagstur.

Hva vi skal ha til middag i dag. “Jegergryte”.  Oppskriften  er fra et av de gamle ukebladene fra 50 tallet som jeg fikk her for noen uker siden. Det er ikke en eneste jeger i gryta. Ikke viltkjøtt heller.  Tror heller det er tenkt som en god og næringsrik middag og servere jegeren når han kommer slukørt hjem fra jakt uten å ha sett snurten av så mye som et harespor. Den er jo skrevet i e  tid hvor ingen hevet øyenbrynene av slike setninger som den jeg finner på baksiden av oppskrift-utklippet:

“Hun lar aldri karrieren gå utover stillingen som hustru og mor til 5 år gamle Tony jr”

(Sagt om skuspillerinnen Cyd Charisse, gift med den ikke helt ukjente Tony Martin)  Det var tider det dere….

 

4 kommentarer
    1. Åh, så mye godt, og den baconrullen hørtes helt nydelig ut! 😋 Her ble det også restemat, – lasagne. Vi er bare tre stk, så da holder den i to dager. Kjekt å slippe å lage middag til hver dag!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg