Solliv

Det er så mange fine blogger som aldri når førsteplassen. En av de er Solliv. Jeg skriver ikke dette fordi hun nevnte bloggen min i dag, men fordi jeg vil sette søkelyset på bloggen hennes og et tema hun tok opp i helgen. HØREAPPARAT!

Solliv skriver om mye, men blant annet om det å være hørselshemmet. På lørdag da hun skulle nyte den første feriedagen med å kose seg med et blad kom hun over en annonse som fikk engasjementet hennes til å gå helt til topps. En annonse for usynlige høreapparat du kunne klikke diskret hjem fra en eller annen nettbutikk. Eller de var ikke usynlige da, men så ut som vanlige headset/ørepropper. Da ville jo folk ta deg for å være en topp moderne forretningskvinne og ikke ei tunghørt dum kjerring. Solliv så rødt! Og jeg, jeg liker som kjent folk som ser rødt….

For hva er vitsen med “usynlige” høreapparat? Høreapparat er et hjelpemiddel på lik linje med krykker og rullestoler.  Jeg kan forstå at folk som er avhengige av krykker innimellom har lyst til å knekke dem, og at mennesker som sitter i rullestol ønsker at de ikke trengte stolen men kunne bevege seg fritt som alle andre. Men å humpe rundt på usynlige krykker eller trille av gårde på usynlige rullestoler ville jo bare se merkelig ut.

Det er jo funksjonsutfordringen som er problemet, ikke hjelpemiddelet. Og jeg klarer faktisk ikke å fatte hva som føles stigmatiserende eller flaut med å bruke høreapparat! Det er jo mye teitere å ikke høre hva folk sier, ikke kunne delta i en samtale eller risikere å svare totalt feil på alt folk sier fordi du gjetter deg til hva folk sier. Da fremstår du raskt som litt dum.

Med et høreapparat, eller ved at du sier fra at du hører dårlig, vil folk raskt ta hensyn. Se på deg når  de snakker. Snakke tydelig slik at du kan delta i samtalen. Det må da være bedre enn å fremstå som dum?

Og til slutt. Hvorfor kjøpe høreapparat på postordre når du kan få et høreapparat tilpasset deg gratis eventuelt en liten egenandel hvis du tar en tur til fastlegen?

Ta en tur innom Solliv og hørselsbloggen hennes. Bloggen handler om mye mer enn hørsel, men i helgen ble hun så engasjert at det var hovedfokuset.

4 kommentarer
  1. Så utrolig flott sagt og skrevet. Hørsel er så viktig at det engasjerer meg til det ytterste noen ganger. Hele gruppa med oss hørselshemmede ble revet med og engasjert på lørdag… Mailer ble sendt hit og dit..Håper og tror at “juksehøreapparater” blir stoppet for godt. Vi kan ikke ha det slik…Det å bruke høreapparat er et hjelpemiddel som vi skal være glad for og ikke flau over…Så lenge vi er i en slik situasjon at vi trenger dette for å ha en jobb, være sosiale..Rett og slett ha det greit med hverdagen….Min pappa ble helt døv på slutten og var aldri flink til å tilpasse seg..Trist <3 Har du som sagt problemer med hørselen så er det en ting å gjøre…Ta kontakt med din fastlege. ikke bestill på postordre…Det er juks og fanteri…

   Takk snille deg, varmet veldig dette innlegget <3 <3 <3

  2. Liker både din og Sollivs blogg.. 🙂 Viktig innlegg det hun hadde her.. og du liker folk som ser rødt..morsom du..hehe.. Fin ny uke til deg <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg