I dag da jeg tok en titt over plantene så jeg at de første tomatene begynte å bli modne. Jeg er veldig glad i tomater, så noen av de gikk rett i munnen. De gule cherrytomatene var helt nydelige. Jeg hørtes på ny omtrent ut som hun i sjampo-reklamen.( En av ungene sa jeg hørtes slik ut når jeg spiste solmodne tomater i Italia for en del år siden.)
De fleste ble med inn og ble brukt da jeg laget en litt enkel rett til middag. Kjerringas egen bruchetta.
Jeg tok en bit focaccia som egentlig skulle vært brukt til en liten kveldsrett her om kvelden. Stekte den i litt olje i panna, gnidde det stekte brødet inn med litt hvitløk. Lagde en urteolje av noen kvister fra krydderhagen min og litt olivenolje. Det ble for det meste koriander og ørlite mynte.
Skar opp tomatene og la de på brødet. Helte litt urteolje på tomatene, samt rikelig med nykvernet salt og pepper, og kronet det hele med litt parmesanost.
Enkelt, godt – og jeg ble mett.




Det så veldig godt ut! Jeg liker å dele opp tomater og ha i hakket løk, olje, salt og (sitron)pepper. Om man slenger oppi en 1/2 hakket slangeagurk, noen oliven og fetaost, så får man gresk salat som jeg er veldig glad i. Det blir mye tomater når det først begynner å modnes.
Tomater er godt, og kan brukes til så mangt. Solmodne cherrytomater spiser jeg som smågodt.
Dette så deilig ut. Tomater fra egen hage er helt nydelig. Friske fine farger.
Ja, nå er det bare å nyyyte!
Mmmm enkelt og godt ! Herlig når tomatene begynner modnes og man bare kan plukke fra egen avling. Mine tomater er grønne fortsatt – men det skjer noe hver dag 🙂
De får nok mer farge ettr hvert hos deg og. Jeg plukket de første i går.