Søtpotetsuppe

Siden mat og matoppskrifter ser ut til at er det blogglesere vil ha, så kommer det nok en gang en matoppskrift fra denne kjerringa. Ja, og så er jo en av disse evinnelige uke-meny bloggene på plassen over meg på topplisten.

I dag en oppskrift på søtpotetsuppe. De oransje suppene mine pleier å slå an.

Først skreller du en kilo søtpotet og deler de i små biter.

Bitene legger du på en bakepapirkledd bakeplate, heller over 2 ss olje, salter og peprer godt og baker de i ovnen ved 230 grader en 25 minutters tid til de blir myke.

I mens skreller og kutter du opp en løk, to fedd hvitløk, litt ingefær og en chili.

Løken freser du i litt olje i en gryte til drn blir blank. Tilsetter hvitløk, ingefær og chili og lar det surre litt til.

Så heller du i 3 dl ferskpresset appelsinsaft, og 8 dl kyllingbuljong. Lar det koke opp og småkoke noen minutter.

Når søtpotetbitene er ferdig bakt tilsetter du de i gryta og kjører det til en jevn suppe med stavmikser. Pisk så inn et par dl crème fraiche, og server med litt fetaost som topping.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg