Siden mat og matoppskrifter ser ut til at er det blogglesere vil ha, så kommer det nok en gang en matoppskrift fra denne kjerringa. Ja, og så er jo en av disse evinnelige uke-meny bloggene på plassen over meg på topplisten.
I dag en oppskrift på søtpotetsuppe. De oransje suppene mine pleier å slå an.
Først skreller du en kilo søtpotet og deler de i små biter.
Bitene legger du på en bakepapirkledd bakeplate, heller over 2 ss olje, salter og peprer godt og baker de i ovnen ved 230 grader en 25 minutters tid til de blir myke.
I mens skreller og kutter du opp en løk, to fedd hvitløk, litt ingefær og en chili.
Løken freser du i litt olje i en gryte til drn blir blank. Tilsetter hvitløk, ingefær og chili og lar det surre litt til.
Så heller du i 3 dl ferskpresset appelsinsaft, og 8 dl kyllingbuljong. Lar det koke opp og småkoke noen minutter.
Når søtpotetbitene er ferdig bakt tilsetter du de i gryta og kjører det til en jevn suppe med stavmikser. Pisk så inn et par dl crème fraiche, og server med litt fetaost som topping.
Dette var nok en smakfull suppe og sunn
Ja, appelsin smaken rundet av denne suppen på en hod måte Masse smak.