Strikking på stranda

I DAG ER DET TRE ÅR SIDEN JEG FULGTE VIBBEDILLE SIN OPPFORDRING OG TOK MED MEG STRIKKETØYET PÅ STRANDA. TENKTE DET VAR PÅ TODE MED EN REPRISE (AV INNLEGGET, IKJE AV TUREN PÅ STRANDA.)

“Ta med deg strandveske, piknikpledd og strikketøy og kom deg på stranda” sa VibbedilleI innlegget Merkelig form for friluftsliv og mat for alle penga. argumenterte jeg for at det ikke var det smarteste. Det er vinter og relativt mange kuldegrader her, og jeg nekter å tro at det er sommer i Stavanger heller.

Noen ideer disse toppbloggerne har er så idiotiske at de bare måtte settes ut i live for å bevise hvor dumme de er. Dette er en slik ide.

Gamle Gubben Grå har heldigvis litt samme sans som meg for sprø ting, så han ble med på å dra på stranda, men han nektet å strikke. Greit nok. Det var fotograferingen jeg trengte han til.

Snart var vi på stranda. Og vet dere hva? Selv om det var en solskinnsdag så hadde vi stranda nesten helt for oss selv. Hvor var alle folka? Lettskyet og sol, perfekt for en dag på stranda. Kan det ha noe med at temperaturen nå har sunket til minus åtte?

Helt for oss selv hadde vi ikke stranda, eller isen. Ser dere kiteren der ute på isen? Vet dere når det er best kite-vær? Riktig! Når det er litt vind, eller i det minste sno. Det var fine forhold for kiting i dag.

Men jeg hadde ikke dratt på stranda for å kite, noe jeg tror kollegaene på røntgen er veldig glad for. Jeg som knekker albuer når jeg ramler ned fra en fortauskant og knuser øvre del av leggen når jeg går tur i parken bør nok la være å suse over glatte isflater i høy fart hengende bak en fallskjerm. Slapp av folkens, jeg har dratt på fjorden for å strikke.

Hvis dere lurer, det er ikke lett å strikke med votter! Og nei, jeg tror ikke det hadde vært så mye lettere å strikke uten votter. Fingrene ville raskt ha blitt frosne og stive. Jeg tror det raskt kunne bli direkte ubehagelig.

Vibbedille  beklager! Men slik jeg ser det er det en stund før man bør dra på stranda for å strikke.

Toppbloggerne finner nå på mye rart, men dette var en av de dårligste ideene på svært lenge.

50 kommentarer

Siste innlegg