Trenden må snus….

Hva er det jeg tenker på? Sitte å fylle blogg med laaaange innlegg om lokalpolitikk og sykehjem når folk er mer opptatt av sommer, sol og lettbent underholdning?
Det gikk som det måtte gå. Jeg raste ned på en 11. plass og har bare en tredjedel så mange sideklikk som jeg har på en god dag.
Straffen er rå og nådeløs. Jeg må sitte her og for andre dag på rad reflektere over Lavkarbo-is på pinne.

Det meste som er å si om den isen. sånn sett i et kjerringperspektiv, ga jeg vel uttrykk for i innlegget Iskrem-tider!!!

Vanskelig å tenke utenfor is-boksen og, som jeg en gang ble bedt om når jeg kommenterte mat.

Tidsaspektet er en ting. Fra du får lyst på is til du kan kose deg tar det sånn rundt tre timer….
Litt kjappere å stikke en tur på butikken, men selvsagt langt dyrere og mindre bærekraftig. Ja under den forutsetning at man har alle ingrediensene i huset.

Gresk yoghurt, peanøttsmør (som sikkert kommer fra Amerika) man snakker ikke akkurat kortreist mat tenker jeg. Men så feil kan man ta.
I det minste når det gjelder yoghurten. For når jeg søker på nett for å se hvor yoghurten produseres (I går hadde vi svinekjøtt til middag som det sto på pakka at både var født, oppvokst og slaktet i Norge men bearbeidet og pakket i Tyskland??!??) så fant jeg en haug på oppskrifter på hvordan jeg kunne lage gresk yoghurt hjemme på kjøkkenbenken.
Hvordan noe ei norsk kjerring rører sammen på kjøkkenbenken i et hus ute på den norske landsbygda kan bli gresk yoghurt er derimot litt vanskeligere å forstå.

Peanøttsmøret kan du selvsagt og lage selv. Nå tror jeg det å lage den iskremen blir enda mer tidkrevende hvis du skal lage alle ingrediensene selv, men jeg tenker i det minste litt utenfor isboksen.
Ellers lages det nok peanøttsmør flere steder i verden. Det vi har i kjøkkenskuffen kommer fra Nederland (Mills)
Sånn i utgangspunktet så var det en Canadier som “oppfant” peanøttsmøret. I det minste var det han som i 1884 tok patent på en metode som gjorde malte ristede peanøtter til en smørlignende konsistens.

I USA sier lovverket at for å kalle et produkt peanut butter, må minst 90 prosent av matvaren bestå av peanøtter. Hva det jeg har i skuffen kalles vites da ikke. Det inneholder 89% peanøtter. Hvorfor lager Mills peanøttsmør som har 1% for lite peanøtter til å kunne selges på det amerikanske markedet?

Sukrinsiup lages så vidt jeg klarer å finne ut i Danmark. Sikkert flere produsenter, Jeg får ikke opp noen oppskrifter på hjemmelaget sukrinsirup. Ikke er jeg så god husmor at jeg klarer å tenke ut hvordan jeg skal lage sukkerfri sirup heller. For meg er liksom sirup sukker.

I oppskriften til Katrine Stenhjem er det brukt sjokolade fra Frøken Holm, men det går sikkert an å bruke annen sjokolade og.
Frøken Holm tror jeg holder til i Fredrikstad. De har nettbutikk og mange forhandlere rundt om i landet. For eksempel i en skobutikk på Sykkylven og en spesialbutikk for garn og sysaker på Sandnessjøen.

Det tar selvsagt enda litt lenger tid å få den iskrem-pinnen hvis du skal vente på sjokoladen skal komme med posten fra Fredrikstad eller du skal reise land og strand rundt for å finne den rette sjokoladen.

 

10 kommentarer
    1. Ja, var vel lite folk på blogg i går, folk drev med andre ting..
      Torsdag og lørdag er ikke de dagene folk rekker å lese så mye blogg har jeg merket.

    2. Jeg kjenner at laaaange innlegg orker jeg ikke uansett innhold, om det er is, sjokolade eller politikk. Jeg går lei underveis. Er visst litt lettbeint av meg…. Kjøkkenbenken liknet mammas hjemme på Vestby, den gang da, men her lages det lite uansett kjøkkenbenk.. Jeg skal nok ha meg en is i dag, et eller annet sted.. Når det gjelder lesertall. Jeg har nesten alltid samme antall sidevisninger jeg, sommer som vinter, hvis jeg legger ut 2-3 innlegg. Har bare faste folk tydeligvis. Hjelper ikke MYE å kjøre på med enda flere innlegg heller. Jeg skal visst befinne meg mellom 20-40, og av og til 17-18..på en heldig dag 😀 Men helt greit. Trives der jeg 😀

      1. Er nok ikke så opptatt av sidetall som jeg later som på blogg. For meg er det hobby. Liker å skrive og dele tanker.
        Noen ganger blir det litt vel langt.
        Tror man må dele det man føler for uten å tenke taktisk eller skrive bevisst for å få lesere.
        Vi hadde også sånn kjøkkenbenk i barndomshjemmet. Den er der fremdeles.

    3. Var jo i bursdag i går, og da jeg kom hjem ble det sein middag. Leste det fine lange innlegget ditt om politikk og sykehjem.
      Iskrem er enkel å lage, og helt uten iskrem maskin. 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg