Ut på tur!

Som jeg skrev I innlegget  Tvangs-trening…har jeg ikke spesielt lyst til å ha fysikk som en 90 åring innen kommunevalget 2027, og derfor må jeg, samme hvor lite lystbetont det er, trene, eller i det minste være i aktivitet. Så selv om det var lett regn dro Charlie Chihuahua og jeg av sted rett etter frokost.

Det var bakketrening som skulle til, var det ikke det vi var enige om? Jeg regner med bakken på bilde er bratt nok til å få opp pulsen. I det minste hvis jeg hadde gått opp bakken. Jeg nøyde meg med å gå ned. Trening nok for meg, livredd som jeg er for å skli I løs grus. Har liksom ingen flere kroppsdeler jeg vil knekke.

Hvis du lurer på hvor jeg har rota meg bort nå, så er dette en del av “sikker skolevei” prosjektet til kommunen går jeg ut fra.

Da man høsten 2020 la ned Hønefoss skole og overførte elevene til Ullerål skole var det mye snakk om trygg og sikker skolevei.  Hønengata som ble en del av skoleveien for mange av elevene fra Hønefoss er innfartsvei til byen og med et relativt komplisert trafikkbilde ikke et sted foreldre sender sine barn med lett hjerte.  Mange ytret seg høyt, og temperaturen ble ikke lavere etter at en sentral AP politiker ytret noe som i verste fall kunne tolkes som “litt svinn må man regne med” når det var snakk om barn og fare for trafikkulykker. Det ble vedtatt at skolen ikke skulle åpne før alle trafikale utbedringer som skulle gjøres var på plass. Skolen ble nå åpnet til tross for at noen utbedringer, blant annet en undergang og denne stien ikke var på plass. Hvor trygg denne bakken er en dag med speilholke er jeg usikker på. Heldigvis er det barneskoleelever og ikke gamle, benskjøre kjerringer som stort sett skal ferdes der.

Når vi snakker om Ullerål skole. Den nye skolen har blitt fin og flott den med et fint lekeareal.  Det jeg derimot er litt usikker på er om det var tiltenkt at det skulle være en diger dam midt i det lekeområde?  Den vil nok være til stor glede for barna som kommer på skolen på mandag. Om foreldre, lærere og de ansatte på SFO er like henrykte er jeg usikker på. Og husk det har vært relativt lite nedbør i flere måneder, selv om det har kommet litt det siste døgnet.

Charlie og jeg fortsatte på tur. Det er mye å se på og reflektere over når man går tur, jeg mener trener i urbane strøk også.  Bensinpriser på 26 kroner og 55 øre for eksempel. Jeg som har sagt at jeg ikke fyller bensin så lenge prisen er over 20 kroner literen lurer veldig på hvordan jeg skal komme meg til Hamar i morgen. Jeg har ikke mer enn kvart tank.

Jeg kunne selvsagt tatt det som en treningstur. Jeg, Gamle Gubben Grå og Eldste Sønn vandre i samlet flokk de 148 kilometerne til Jernbanemuseet. Tror forresten at vi har litt dårlig tid. Vi skal jo til Hamar fordi det er et jubileum av ett eller slag på det museet nettopp i morgen. I følge Google vil det ta oss ett døgn og tre timer å gå dit. Hvis vi starter nå og holder den farten Google antar er vi fremme klokka 18 i morgen. Museet stenger klokka 15. Skal vi rekke jubileet er det best vi får opp farten.

Det ble ikke 148 kilometer i dag. Bare litt i overkant av 4 kilometer. Vet ikke om det stopper aldringen nevneverdig, men det hjelper nok litt.  Forresten var jeg ikke ferdig med dagens trening. Neste treningsøkt var mer krevende, men det skal jeg fortelle om i neste innlegg. Så følg med. Nå har Kjerringtanker blitt reneste treningsbloggen.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg